S-a intamplat azi

1 Aprilie: farsele celebre din jurul lumii

De-a lungul istoriei, unele farse de 1 Aprilie au devenit celebre si se mai vorbeste si astazi despre ele. In cele ce urmeaza vom vorbi despre acele pacaleli care au facut inconjurul lumii. Este vorba despre farse la nivel inalt, despre reviste si ziare celebre care si-au „pacalit” cititorii.

cele-mai-tari-farse-de-1-aprilie_280115

  1. Cei care au dat drumul farselor „televizate” pare ca au fost, cum altfel, cei de la BBC. In anul 1957 ei au difuzat un reportaj la o ora de varf a audientei despre recolta foarte buna de… Atentie! Spaghetti! Da, ei au vorbit despre recolta de spaghetti din Elvetia, iar reportajul lor a avut un succes rasunator, iar telespectatorii au sunat la redactie, intreband cum ar putea obtine si ei un astfel de copac de spaghetti, pentru a-l planta in curte.
  2. Un post national de televiziune suedez, de aceasta data, a avut ca invitati in anul 1962 doi fizicieni renumiti. Ei au explicat telespectatorilor cum isi pot transforma televizoarele alb-negru in… color! Cum? Au descris, evident, in termeni stiintifici, cum trebuie sa intinda un simplu ciorap de dama peste ecran. Refractia luminii in fibrele de nailon… vor reda culori. Desigur, a urmat un val de reclamatii furioase din partea telespectatorilor.
  3. In anul 1976, un reputat astronom britanic explica, la radio BBC 2, faptul ca, din cauza unei alinieri istorice dintre planetele Pluto, Jupiter si Terra, gravitatia pe pamant urmeaza sa fie redusa in mod semnificativ. Astfel, el le-a cerut ascultatorilor sai ca la ora 9:47 sa sara in propria casa, pentru a experimenta imponderabilitatea. Rezultatul? Telespectatorii au sunat ore in sir pentru a povesti, convinsi, ca au simtit ca zboara maxresdefault
  4. In Aprilie 1998, celebrul lant american de fast-food Burger King a publicat reclame in mai toate ziarele nationale, pentru a anunta ca au pus in vanzare hamburgerul pentru stangaci, in care toate ingredientele si condimentele sunt rotite cu 180 de grade, astfel incat sa se poata bucura de ele si stangacii. Desigur, s-au format cozi infernale, iar oamenii voiau sa se asigure de faptul ca primesc hamburgerul corect.
  5. In anul 2008, BBC isi anunta telespectatorii de faptul ca o echipa de cercetatori din Antarctica a filmat niste pinguini zburatori. In plus, acestia se indreptau catre padurile din America de Sud.
  6. In anul 2013, trupele americane au anuntat pe un post de televiziune public faptul ca incep sa inroleze si pisici. Acestea ar fi trebuit sa indeplineasca trei conditii: sa fie sanatoase, agile si nu in ultimul rand sa fie capabile sa sara cel putin 2 metri si jumatate in inaltime.

Asadar, atentie mare la ce posturi de televiziune va uitati astazi, sau ce radiouri ascultati! Ion Iliescu nu a murit, Gigi Becali nu a intrat in inchisoare, iar Bianca Dragusanu nu este insarcinata!

In rest, succes cu pacalelile si speram sa faceti cele mai bune glume celor apropiati!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *