S-a intamplat azi

13 aprilie inseamna muzica rock

rock-and-roll-quotes-1Daca vorbim despre lumea muzicii, cu siguranta data de 13 nu este deloc una cu ghinion! Ba dimpotriva, daca in discutie este luna iulie. Ei bine, 13 Aprilie este considerata a fi Ziua Internationala a Rock’n’Roll-ului. Poate va intrebati cum a ajuns aceasta zi din iulie sa fie denumita ziua Rock-ului. In cele ce urmeaza veti afla intreaga poveste.

ISTORIE. Cum a aparut muzica rock? Ea isi are radacinile in anii ’50 si a aparut prima data prin combinarea muzicii country cu blues-ul. Desigur, incepand cu anii ’70 au aparut subgenuri ale rock-ului, care mai de care mai frumoase: punk, heavy metal, alternative rock si altele.

In anul 1985 a fost organizat Live Aid, transmis live de BBC. El a avut loc simultan in Londra si Philadelphia, scopul principal fiind eradicarea foametei din Ethiopia. Printre participantii de la acea vreme s-au numarat artisti importanti ai momentului, precum Queen, Black Saabath, Led Zeppelin, The Who si multi altii.

Cel care a venit cu ideea transformarii zilei de 13 Iulie in Ziua Internationala a Rock’n’Roll-ului a fost Phill Collins, care a urcat pe scena atat in Londra, cat si in Philadelphia.

Wall Art - RockNRollRecordAsadar, fie ca sunteti sau nu pasionati de acest gen muzical, astazi puteti profita de ocazie si asculta RockFm. In plus, cei care iubesc cu adevarat acest gen muzical trebuie sa stie ca astazi, la nivelul intregii tari se vor desfasura diverse concerte. Ce ne ramane de facut? Sa-i uram „la multi ani” rock’n’roll-ului! 🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *