S-a intamplat azi

16 mai este ziua in care…

icon-0516Esti curios sa aflii ce s-a mai intamplat pe 16 mai, in decursul timpului? Iata mai jos cateva informatii despre aceasta data:

1. In anul 1812, la Bucuresti, Vlahia, in urma razboiului ruso-turc (1806-1812) a fost incheiat Tratatul de pace dintre Rusia si Turcia, potrivit caruia teritoriul dintre Prut si Nistru este anexat Imperiului Rus.

2. In 1848 are loc Adunarea romanilor din comitetul Caras, la Lugoj, unde se revendica drepturi nationale si autonomia bisericii ortodoxe romane din Banat si Crisana.

ioana_darc3. In anul 1920, la data de 16 mai a fost canonizata Ioana d’Arc, eroina nationala a Frantei. Supranumita si fecioara din Orleans, Ioana d’Arc afirma ca a avut viziuni de la Dumnezeu, care i-a spus sa reintoarca pamanturile Frantei, care erau dominate de Anglia dupa Razboiul de o suta de ani.

3. In anul 1980, la Mogosoaia se stingea din viata Marin Preda (n. 5 august 1922, Silistea-Gumesti, judetul Teleorman). A fost nuvelist, romancier, scriitor si director de editura roman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *