S-a intamplat azi

18 iulie este declarata Ziua Internationala Nelson Mandela

2e2590c9018b35a73db3be364cc2ddf6In anul 1918, la data de 18 iulie se nastea liderul istoric sud-african, Nelson Mandela – simbolul luptei impotriva segregarii rasiale. A fost laureat Nobel pentru pace si a incetat din viata la 5 decembrie 2013, rapus de boala.

Ziua Internationala Nelson Mandela a fost instituita in noiembrie 2009 de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), in semn de recunoastere a contributiei fostului presedinte sud-african la cultivarea pacii si a libertatii. In plus, Nelson Mandela era foarte implicat in dezvoltarea comunitatilor sarace s

1990 South Africa

i subdezvoltate.

Indemnul adresat fiecarei persoane este de a-si dedica 67 de minute din timpul propriu pentru a-i ajuta pe altii, in semn de respect si de omagiu fata de valorile aparate de primul presedinte de culoare al Africii de Sud. De ce 67? Nelson Mandela a pus 67 de ani in slujba umanitatii, ca avocat al drepturilor omului, un prizonier al constiintei, un om al pacii internationale si primul presedinte al Africii de Sud libere, ales in mod democratic.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *