S-a intamplat azi

25 aprilie, Ziua Justitiei Militare

justitie_foto_agerpres

Astazi se implinesc nici mai mult nici mai putin de 96 de ani de la semnarea Decretului-Lege nr.1625/1919, de catre Regele Ferdinand. Astfel,Armata Romaniei ii sarbatoreste, astazi, pe militarii si civilii care lucreaza in domeniul Justitiei Militare.

Prin acest decret s-a statuat modul de organizare si functionare a primei structuri juridice din Armata Romaniei, fapt ce marcheaza in istoria armatei infiintarea Justitiei Militare.

Justitia Militara a fost infiintata pentru a solutiona numeroasele solicitari din sfera contenciosului administrativ, pentru apararea intereselor legale ale armatei, precum si pentru elaborarea cadrului legislativ necesar sistemului militar si a regulementelor in domeniu.

S-a intamplat pe 25 aprilie

  • Acum 297 de ani, in anul 1719 era publicata cartea „Robinson Crusoe”, a lui Daniel Defoe, considerat a fi primul roman scris in limba engleza. Ai auzit de aceasta carte? In cazul in care vrei sa o citesti in limba engleza, avem solutia pentru tine: Cursurile de limba engleza.
  • Cu 157 de ani in urma, in anul 1859, se incepea construirea Canalului Suez, canal maritim ce uneste Marea Mediterana cu Marea Rosie, in istmul cu acelasi nume din Egipt (construit de francezul Ferdinand de Lesseps si deschis navigatiei la 17.11.1869)
  • Cu 71 de ani in urma, in anul 1946, incepea Conferinta de la San Francisco, in vederea crearii Organizatiei Natiunilor Unite (ONU)
  • In anul 1969 a intrat in vigoare Tratatul de la Tlateloco (Mexic), privind interzicerea armelor nucleare in America Latina si Caraibe.
  • Tot intr-o zi de 25 aprilie, acum 24 de ani (in anul 1992), cu ocazia sarbatorilor de Pasti, regele Mihai I efectua prima sa vizita cu caracter privat in Romania (Suceava, Bucuresti si Curtea de Arges). Suveranul a fost intampinat cu caldura si entuziasm de catre romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *