S-a intamplat azi

29 aprilie este o zi dedicata intru totul DANSULUI

Ziua de 29 aprilie este dedicata intru totul dansului de orice tip.

cropped-dancersIn anul 1982, Institutul International de Teatru, prin Comitetul International al Dansului, a decis ca in fiecare an, la 29 aprilie, sa fie celebrata Ziua Internationala a Dansului. Aceasta sarbatoare comemoreaza, astfel, si ziua de nastere a creatorului baletului modern, Jean-George Noverre (1727-1810).

 

 

Ziua Internationala a Dansului este sarbatorita peste tot in lume. Sunt organizate cursuri deschise, seri de dans, show-uri de strada sau spectacole si, potrivit traditiei evenimentului, o personalitate a dansului transmite un mesaj in toate institutiile din lume dedicate artei dansului.

Two_dancersDansul si beneficiile lui

Dansul reprezinta o descarcare prin ritm si miscare a diferitelor sentimente sau trairi. Prin dans ne exprimam fie bucuria, fie tristetea, iubirea sau chiar dorinta. Prin dans reusim sa socializam, indiferent de limba vorbita sau de cultura din care venim. Dansul formeaza si intareste spiritul de echipa si chiar de competitie.

Sunt bine cunoscute beneficiile dansului asupra spiritului, insa exista si beneficii asupra trupului, deloc de neglijat. Cand vine vorba despre copii, un lucru este clar: dansul ii ajuta sa creasca fizic, le intareste musculatura si le imbunatateste postura si flexibilitatea.

Emotional vorbind, dansul poate fi un remediu excelent impotriva timiditatii, a depresiei sau a tulburarilor de comportament. S-a dovedit inca un lucru: miscarea ii ajuta pe cei cu deficiente legate de procesul de invatare, intrucat mintea si trupul sunt un intreg.

Stiai ca… Inainte de inventearea scrisului, dansul era un mijloc de expresie pentru a transmite povestile de la o generatie la alta, si chiar inainte de a exista tratamente medicale, dansul a fost o metoda de vindecare…

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *