Cum sa

4 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a-ți da demisia

La un moment dat în viața, mulți dintre noi au experimentat nevoia de a părăsi un anumit loc de muncă. Diferite circumstanțe pot influența această decizie, cum ar fi: schimbarea locuinței, o oportunitate mai bună în altă companie sau pe cont propriu, problemele personale, etc. Indiferent de circumstanțe, părăsirea unui loc de muncă poate fi o experiență dificilă, așa că există 4 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a-ți da demisia:

  1. Oferă o mână de ajutor. Părăsirea vechiului loc de muncă va lăsa, fără îndoială, un gol în locul în care lucrați. Ca o modalitate de a ajuta la completarea acestui vid, întrebați-vă managerul /șeful cu ceva timp înainte de plecare dacă există vreun mod în care îl/o puteți ajuta înainte de a pleca.
  2. Obține recomandări. Unul din modurile de a profita de situație este săte gândești care sunt persoanele care ar putea să-ți ofere recomandări. Recomandările personale sunt, uneori, cheia, secretul obținerii unui loc de muncă mai bun, mai stabil. Pur și simplu întrebă persoanele cu care ai lucrat și descoperă cine are disponibilitatea de a scrie o serie de recomandări scurte, dar semnificative.
  3. actualizează orice profil de social media. Într-o perioadă dominată de tehnologie, aproape toți avem un cont social media care detaliază locul de muncă actual și istoricul nostru profesional. Ca mijloc de a face tranziția mai ușoară și mai puțin stresantă, actualizează-ți profilul de social media (Facebook, Twitter sau Linkedin).
  4. Nu uita să spui „mulțumesc”. Nu lăsa emoțiile negative să influențeze modul în care interacționezi cu ceilalți la locul de muncă, în ultimele zile. Mulțumește-le că ți-au fost alături la bine și la rău, fiindcă ai petrecut alături de colegi o mare parte din timpul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *