Cum sa

5 alimente care te ajută să înveți ușor

Știm cu toții că o alimentație echilibrată este esențială pentru sănătatea noastră, dar ea este cu atât mai importantă în perioadele de studiu intens. Învățarea este un proces care poate să consume multe resurse ale organismului, așa că o dietă bogată în vitamine, minerale și substanțe nutritive este recomandată. Vă prezentăm 5 alimente care vă vor ajuta să treceți mai ușor și cu mare succes peste perioadele de studiu intens:

  1. Afinele

Studiile arată că afinele stimulează concentrarea și memoria, deoarece antioxidanții din afine stimulează oxigenarea creierului și păstrează mintea proaspătă. S-a dovedit că acestea stimulează concentrarea, pot proteja împotriva cancerului și bolilor cardiovasculare.

  1. Apa

Hidratarea oferă creierului energia electrică pentru toate funcțiile acestuia, inclusiv pentru procesele de gândire și de memorare. Practic, apa vă poate ajuta să gândiți mai repede, să vă mențineți concentrarea pentru mai mult timp, dar și să aveți parte de un plus de creativitate.

  1. Nucile și alunele

Nucile sunt esențiale într-o alimentație echilibrată. Nucile, alunele și semințele sunt surse bune ale vitaminei E, un antioxidant puternic, care poate încetini procesul de îmbătrânire. Sunt, de asemenea, bogate în uleiuri esențiale și aminoacizi care oferă un plus de concentrare.

  1. Somonul

Somonul conține acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru menținerea performanțelor creierului. Cercetările constată că deficiența de omega-3 poate duce la oboseală, pierderea memoriei și schimbări de dispoziție. Deoarece organismul nu poate să producă acești acizi grași esențiali, este important să îi obțineți prin alimentație.

  1. Avocado

Avocado nu este doar un fruct cremos și delicios. Acesta poate, de asemenea, să vă ofere stimulare mentală. Cercetările arată, de exemplu, că nivelul lor ridicat de acizi grași mononesaturați poate ajuta la menținerea celulelor nervoase din creier sănătoase. Fiecare portie de avocado are de asemenea 20 de vitamine diferite, inclusiv potasiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *