Cursuri Frumusete si Sanatate

5 trucuri de machiaj pe care trebuie să le știi

Doamnele au căutat din cele mai vechi timpuri Fântâna Tinereții și, confuntându-se cu dezamăgirea, au inventat ceva mai bun: machiajul. Dacă Cleopatra miza pe arome orientale și Poppaea se bucura de băi de lapte de măgăriță, doamnele caută astăzi tinerețea în vârful bisturiului. Sau în următorul Botox. Dar niciodată femeile nu au avut la dispoziție multitudinea de produse de machiaj de acum. De la lacuri de unghii semi-permanente și până la rujuri care rezistă tuturor săruturilor și farduri cameleonice, industria cosmetică cuprinde o varietate atât de mare de produse încât uităm adesea de ce avem într-adevăr nevoie. Totuși, există 5 trucuri de machiaj pe care trebuie să le știi!

  1. Alege fondul de ten cu înțelepciune, în funcție de culoarea de acum a tenului tău. Dacă nu ești mulțumită de nuanța naturală a tenului tău, nu încerca s-o ascunzi sub un strat gros de fond de ten mai închis, gândindu-te că va veni vara și te vei bronza oricum. Alege pentru acum, nu pentru cândva.
  2. Asigură-te că rujul se potrivește tenului tău. Trendurile vin și trec, dar nimic nu are un impact negativ mai puternic decât o nuanță nepotrivită de ruj. Indiferent de modă și sezon, alege o nuanță de ruj flatantă, care să îți pună tenul în valoare. 
  3. Investește în produse de calitate multifuncționale. Un ruj creion, în nuanța potrivită de roz, poate fi atât contur și ruj de buze, cât și fard de obraz și iluminator de arcadă. Chiar dacă pare mai scump, acesta reprezintă o investiție inteligentă.
  4. Când nu știi ce tip de machiaj să alegi, optează pentru unul natural. Coco Chanel spunea: „Înainte să ieşi din casă, uită-te în oglindă şi dă jos un accesoriu”. Este valabil și la machiaj: nu ar trebui să te temi de prea puțin, ci de prea mult.
  5. Informează-te! Nu uita să fii permanent la curent cu noile trenduri, fără să le respecți, acolo unde se dovedesc a fi nepotrivite. Frumosul este o artă care se învață și pentru care ai mereu nevoie de noi profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *