Articole Eurocor

7 sfaturi pentru a avansa rapid in cariera

Cei mai multi experti in dezvoltarea carierei spun ca momentul cel mai bun pentru a cauta un loc de munca mai bun este atunci cand actualul loc de munca nu mai ofera provocari profesionale. Probabil deja ai acumulat experienta si competentele pe care putea sa ti le ofere respectivul job.

Noi iti propunem 7 solutii simple pentru a obtine ceea ce va doriti din punct de vedere profesional.

Vorbeste cu superiorul

Discuta direct cu seful despre performantele tale si obiectivele companiei. Daca dai dovada de incredere si maturitate, cu siguranta seful te va aprecia.

 

Arata interes

Arata interes pentru munca pe care o depui. Nu iti spunem sa muncesti pana cand nu mai poti, ci sa dai dovada de implicare atat in munca pe care o depui tu, cand si in cea a colegilor. Poti sa ii ajungi, daca simti ca oferi un plus valoare. Implica-te in proiecte. Toate aceste activitati te vor evidentia.

Mergi la sedintele cu managerii

Vrei sa urci in cariera? Incearca sa participi la sedintele superiorilor! Orice convocare din partea managerilor trebuie sa fie pentru tine o oportunitate Daca nivelul ierarhic la care va aflati este sub asteptarile dumneavoastra, creati-va ocazii pentru a demonstra ca puteti mai mult. Sinceritatea si competenta sunt atribute importante.

Comunicarea este importanta

Daca stii cum sa vorbesti si sa interactionezi, castigi rapid respectul colegilor si sefilor. In plus, vei atrage atentia asupra persoanei tale si astfel iti vei deschide noi usi spre oportunitati profesionale. Fii prietenos, energic, constructiv, hotarat. Asculta cu atentie la ce spun oamenii si exprima-te clar, concis si corect in tot ceea ce spui.

Gaseste-ti un mentor

Creeaza prietenii cu profesionisti din domeniu. Statisticile arata ca 4 din 5 promovari au fost influentate de un prieten cu o pozitie ierarhica mai importanta in companie. Mentorii sunt, de asemenea, surse importante de informatie si foarte buni ghizi pentru o cariera de succes.

 

 

Fii atent la promovarea personala

Sa te promovezi e o arta, iar tu trebuie sa ajungi sa o stapanesti. Cea mai buna carte de vizita sunt realizarile profesionale. Proiectele sau programele tale sunt ceea ce te vor diferentia. Fii sigur ca posibilii angajtori stiu ce ai realizat.

Nu te opri din invatat

O strategie verificata ce te poate ajuta sa avansezi in cariera este preocuparea constanta de a invata, de a acumula noi cunostinte si competente. Fii mereu la curent cu tendintele si evolutiile ce au loc in domeniul tau de activitate si asigura-te ca dispui de competentele cerute la ora actuala pe piata muncii pentru aceasta profesie si nivel de cariera. Poti alege sa inveti prin intermediul unuia din cursurile Eurocor. Click aici pentru a vedea intreaga lista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *