S-a intamplat azi

Ai o broscuta testoasa? Astazi este ziua ei!

testoasaegipteanaZiua de 23 mai este dedicata broastelor testoase, inca din anul 2000. Ea a fost denimita de catre American Tortoise Rescue.

Broastele testoase si-au redus semnificativ numarul de exemplare in zilele noastre, potrivit ghimpele.ro. Ele dateaza pe pamant chiar dinaintea aparitia dinozaurilor si sunt specii introduse pe lista celor aflate pe cale de disparitie, din cauza faptului ca au nevoie de conditii speciale pentru a trai. Broscutele testoase se regasesc, astfel, din ce in ce mai greu, la ora actuala, in lume.

SONY DSC

Viata broscutelor testoase depinde foarte mult de mediul in care acestea traiesc, intrucat acesta isi pune amprenta asupra temperaturii lor corporale, dar si asupra duratei lor de viata. Ele nu pot supravietui frigului, dar nici caldurii excesive, motiv pentru care, din cauza schimbarilor bruste de temperatura, media lor de viata este din ce in ce mai scurta.

Cu toate astea, nu doar natura este cea neprielica, ci si omul a intervenit in evolutia speciei, atunci cand a inceput sa le vaneze si sa le gaseasca diverse utilizari (fie ca animal de companie, fie izolate in gradini zoologice sau folosite in diverse industrii).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *