S-a intamplat azi

Astazi avem doua motive de sarbatoare

Lumea intreaga are, astazi, doua motive de sarbatoare. In anul 1977, Consiliul International al Muzeelor a stabilit ca Ziua Internationala a Muzeelor sa fie sarbatorita pe 18 mai, cu scopul de a recunoaste rolul acestor institutii in dezvoltarea societatii.

Asadar, astazi, arta, stiinta si istoria sunt celebrate in toata lumea. Totusi, nici sportul nu este deloc de neglijat, pentru ca tot 18 mai reprezinta Ziua Internationala a Sportului.

Sa vorbim despre aceste sarbatori celebrate la nivel international, pe rand:

international-museum-day_02863600 (1)1. Ziua Internationala a Muzeelor este sarbatorita la nivel mondial pe 18 mai incepand din anul 1977. An de an, la acest program cultural participa mii de muzee din sute de tari. Ziua Internationala a Muzeelor incearca sa atraga atentia publicului asupra rolului crucial pe care il joaca muzeele. Printre evenimentele organizate in acest an cu ocazia acestei zile se numara porti deschise, seri de lectura, ateliere educative, spectacole de dans, expozitii foto si „nopti albe” ale muzeelor.

 

p_7683_766x350-10-85

2. An de an, la data de 18 mai se sarbatoreste Ziua Internationala a Sportului. Multiple activitati sportive sunt demarate in mai multe state, avand ca obiectiv principal promovarea sportului in randul tinerilor si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *