S-a intamplat azi

Astazi este Ziua lucratorului medical si a Farmacistului

Group of cheerful doctors standing in a row and looking at camera.  [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786662][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/medicine.jpg[/img][/url]

In fiecare an, la data de 15 iunie se sarbatoreste Ziua lucratorului medical si a farmacistului. Istoria acestei zile dateaza inca din anul 1800, atunci cand renumitul medic american Wiliamson Crawford Long a folosit pentru prima data anestezia intr-o operatie.

Sanatatea este un privilegiu, iar profesia de medic este, fara dar si poate, considerata a fi una dintre cele mai nobile din intreaga lume, dar si una de o responsabilitate inegalabila. Astfel, majoritatea absoluta a lucratorilor medicali isi onoreaza functiile de serviciu la un inalt grad de maiestrie profesionala, muncind cu jertfire de sine, deseori in afara orelor de program. Fiecare lucrator medical se ghideaza in activitatea de zi cu zi de obligatia suprema fixata in Juramantul lui Hipocrate.

Rolul fiecarui lucrator medical intr-o societate este unul vital. Ei sunt cei care aduc bucuria continuitatii neamului in fiecare familie, cei care daruiesc o raza de speranta suferindului, cei care trateaza orice boala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *