S-a intamplat azi

ASTAZI este Ziua Mondiala a Teatrului!

Lumea este un teatru, dar si teatrul este o lume, nu-i asa?

teatru_cortinaTeatrul este o arta care, din pacate, in secolul nostru cam agonizeaza. Foarte putini sunt cei care mai platesc, inca, un bilet la teatru si si mai putini cei care au fost vreodata la o astfel de piesa.

Chiar daca cei mai multi tineri ai generatiei noastre prefera filmele, in detrimentul cinematografului, trebuie sa stiti ca cele doua sunt foarte diferite. In cazul teatrului, exista suspans sau momente comice, sala reactioneaza si traieste odata cu actorii. Teatrul isi provoaca spectatorii sa intre in joc, sa se implice in experienta, atat mintal cat si emotiv. Teatrul nu este numai o sursa de divertisment si de destindere, ci si un mod de educare si de informare a generatiilor tinere.

Ziua Mondiala a Teatrului a fost creata de Institutul International de Teatru, in cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 si a fost sarbatorita pentru prima data in anul1962, la data de 27 martie, ziua in care se deschidea stagiunea Teatrului Natiunilor din Paris. De atunci, in fiecare an, la aceeasi data, comunitatea teatrala internationala, artisti si public deopotriva, celebreaza Ziua Mondiala a Teatrului.

 

Din multe puncte de vedere, fiecare zi ar trebui considerată o zi a teatrului, fiindcă avem datoria de a purta mai departe tradiţia divertismentului, de a educa şi de a lumina publicul, fără de care noi nu am exista.

 

SFATUL NOSTRU? Inchideti-va telefoanele pentru doua ore si mergeti la o piesa de teatru, pentru ca merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *