Avantajele cunoasterii unei limbi straine

Avantajele studierii unei limbi străine

learn-2004905_960_720

Numeroase studii arată că învăţarea unei limbi străine are efecte benefice asupra sănătăţii, şi în special asupra creierului. Iată 3 avantaje majore de care se bucură persoanele bilingve:

  • O mai mare flexibilitate cognitivă

Conform unui studiu realizat de “Jurnalul de neuroştiinţă”, persoanele care vorbesc o limbă străină din copilărie se descurcă mult mai bine în situaţii neprevăzute.

  • O altă perspectivă asupra vocabularului

E dovedit ştiinţific că persoanele bilingve înregistrează anumite cuvinte mult mai rapid decât ceilalţi, mai  ales când vine vorbe de cuvinte care seamănă între ele. Publicaţia “Scientific American” descrie un astfel de experiment: studiind mişcările globilor oculari, cercetătorii au observat că persoanele bilingve petreceau mai puţin timp pentru a identifica cuvintele identice din cele două limbi vorbite. De exemplu: “sport”, în română şi în engleză. Aşadar, creierul lor avea nevoie de mai puţin timp pentru a le identifica.

  • Şanse mai mici de a se îmbolnăvi de Alzheimer

Teoretic, această boală poate afecta pe oricine. Totuşi, conform unui studiu făcut de Asociaţia americană pentru progres ştiinţific, persoanele bilingve dezvoltă această boală cu patru sau cinci ani mai târziu decât celelalte sau chiar deloc. Studiul a avut loc în anul 2011, pe un lot de 450 de persoane, dintre care mai bine de jumătate învăţaseră o limbă străină încă din tinereţe.

Ca să vă menţineţi forma intelectuală până la vârste înaintate, Institutul Eurocor vă pune la dispoziţie o gamă variată de cursuri de limbi străine la distanţă.

Faceţi primul pas acum: descărcaţi o Lecţie Demonstrativă Gratuită şi aflaţi mai multe detalii despre oricare dintre aceste cursuri.

În plus, dacă descărcaţi o Lecţie Demonstrativă Gratuită sunteţi înscrişi automat în promoţia curentă şi puteţi câştiga un smartphone Samsung Galaxy S7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *