S-a intamplat azi

Ce nu stiai despre ziua de 4 iulie

ipa-0Lasand la o parte orice statistica sau document, 4 iulie reprezinta, fara dar si poate, o zi importanta in istoria celei mai mari puteri economice ale lumii. Pentru Statele Unite ale Americii, ziua de 4 iulie reprezinta un simbol al realizarii democratiei si unitatii in diversitate. 

Povestea cu Ziua Independentei a SUA incepe la 2 iulie 1776, cand delegatii celui de-al doilea Congres Continental, reprezentand cele 13 colonii britanice de pe continentul american erau intruniti in Philadelphia. Ei au votat atunci separarea de Marea Britanie, adoptand astfel o Motiune de Independenta (a fost propusa de Richard Henry Lee, reprezentantul Virginiei). Atunci, 12 din cele 13 colonii existente au aprobat-o, in timp ce reprezentantii New York-ului s-au abtinut de la vot.

In aceeasi zi, in ziarul Pennsylvania Evening Post apareaurmatorul titlu: „In1687529-465x390 aceasta zi, Congresul Continental a declarat Coloniile Unite ca fiind state libere si independente”.

Asadar, Ziua Independentei este o sarbatoare federala in Statele Unite, celebrata cu focuri de artificii, parade si diferite evenimente private, care sarbatoresc istoria, guvernul si traditia Statelor Unite.

Totodata, moartea celor doi fondatori ai declaratiei la data de 4 iulie a marcat in istorie Ziua Independentei: presedintii SUA Thomas Jefferson si John Adams au decedat amandoi pe 4 iulie, in acelasi an: 1826, la o diferenta de numai cinci ore.

242519-god-bless-americaGOD BLESS AMERICA

Cunoscuta expresie „God bless America” (Dumnezeu sa binecuvanteze America) a devenit tot mai populara de la an la an. De unde provine ea si ce semnificatii are? Ei bine, aceasta expresie s-a auzit pentru prima data in anul 1973, la data de 30 aprilie, atunci cand presedintele de la vremea respectiva, Richard Nixon a folosit-o in mijlocul scandalului cu Watergate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *