cursuri eurocor

Ce te împiedică să te apuci de desen?

Deoarece desenul este extrem de ușor pentru cei talentați, ei se bazează adesea pe talent ca pe o cârjă. Talentul poate fi însă un defect fatal. Un bun profesor de desen mi-a spus un lucru pe care nu l-am uitat niciodată: cei mai mulți artiști care nu au reușit să avanseze în desen erau foarte talentați, dar s-au bazat prea mult pe talentul lor.

Foarte mulți oameni talentați renunță atunci când se confruntă cu o nevoia de a-și îmbunătăți abilitățile, dându-și seama că este dificil și că dezvoltarea necesită muncă. Ei cred că nu au nevoie să învețe, ori să muncească pentru a progresa. La urma urmei, sunt talentați. Mai mult, unii oameni talentați consideră că sunt deja cei mai buni, iar atunci când alții le-o iau înainte, aceștia renunță, în loc să lucreze la propria dezvoltare.

Aceasta este situația în care o persoană cu mai puțin talent sau fără talent are un avantaj. Pentru cel lipsit de talent, lucrurile nu au fost niciodată ușoare, așa că învățarea, dezvoltarea și munca este parte a experienței de desen. Ceva de la sine înțeles, pentru cei care progresează muncind.

Desenul este o abilitate care se învață. Este o pasiune, dar și o profesie cu metode de învățat care funcționează. Tot ce trebuie să faceți este să învățați aceste metode, să le practicați și… să desenați.

Desenul este asemănător cu scrierea, cu dansul, cu a învăța să cânți la orice instrument… Talentul contează, dar educația și munca te diferențiază, în cele din urmă.

Află mai multe despre desen aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *