Cursuri Frumusete si Sanatate

Ce tratamente de față sunt recomandate tenului acneic?

Tratamentele faciale sunt specifice fiecărui tip de ten și trebuie administrate progresiv, într-o serie întreagă de ședințe. Prevenirea imperfecțiunilor tenului reprezintă o strategie inteligentă pe termen lung, așa că o serie de tratamente trebuie realizate în vederea menținerii sănătății și frumuseții tenului.

În acest scop sunt recomandate tratamentele cu ingrediente active care acționează eficient asupra pielii, reparând celulele deteriorate de radiațiile solare sau de radicalii liberi, adică tratamentele de tip microneedling, mezoterapia, mesolift, tratamentele LED și IPL (lumină intens pulsată), cele pe bază de laser și radiofrecvența. Orice îmbunătățire a aspectului fizic are un profund impact pozitiv asupra încrederii în sine și crește așadar starea de bine. Dar acest lucru este adevărat mai ales atunci când vorbim de acnee și de îmbunătățirea imperfecțiunilor apărute în urma acestei afecțiuni.

Printre tratamentele recomandate tenului acneic se numără și două tratamente simple, care pot fi realizate în confortul casei:

Mască miere de Manuka și pătrunjel

Această mască este benefică pentru tenurile grase și acnetice. Mierea poate ajuta la hidratare și împotriva bacteriilor. Pătrunjelul are proprietăți de înălbire a pielii, astfel încât acesta va ajuta să se estompeze cicatricile apărute.

Ingrediente:

1/2 cană frunze de pătrunjel proaspăt

1 linguriță suc de lămâie

1 lingură de miere

2 lingurițe de argilă caolin

Procedură: Puneți pătrunjelul, sucul de lămâie și mierea într-un blender și amestecați până la uniformizare. Adăugați argila, puțin câte puțin, până când obțineți o pastă care se poate întinde ușor. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați această mască o dată pe săptămână.

Mască pe bază de sare

Ingrediente:

1/3 ceașcă sare de mare

1 ceașcă apă

Amestecă cele două îngrediente și lasă-le să se „așeze” timp de 30 de minute. Folosind o dischetă demachiantă, aplică compoziția pe zonele foarte grase ale pielii și așteaptă 10-15 minute. Clătește cu apă călduță, foarte bine, pentru a îndepărta complet sarea.

Descoperiți mai multe tratamente miraculoase AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *