Cum sa

Cocktailuri cu whiskey – 3 idei pentru o petrecere reușită

O petrecere poate fi animată de un cocktail preparat ca la carte. Cum nu toată lumea poate consuma whiskey-ul sec, această băutură poate fi folosită în amestecuri delicioase. Descoperă mai jos trei rețete de cocktailuri pe bază de whiskey care vor fi extrem de apreciate de invitații tăi.

Whiskey Sour

Ingrediente

50 ml de whiskey

30 ml suc proaspăt de lămâie

10 ml de sirop de zahăr

bitter aromatizant

gheață

o felie de portocală

Preparare

Se pune de-o parte felia de portocală, aceasta fiind pentru decor, și gheața. Se pun în shaker restul ingredientelor și se amestecă bine. Odată omogenizat amestecul, se toarnă într-un pahar înalt peste gheață și se pune deasupra felia de portocală.

Blood and sand

Ingrediente

100 ml whiskey

50 ml suc de portocale

100 ml vermouth

100 ml cherry brandy

gheață

Preparare

Ingredientele se toarnă într-un shaker, se adaugă gheață și se amestecă bine. După omogenizare, cocktailul se toarnă într-un pahar înalt, pre-răcit la congelator.

Sea Captain

Ingrediente

70 ml whiskey

10 picături de absint

3 lingurițe bitter

10 ml șampanie

1 cub zahăr

apă minerală

Preparare

Într-un pahar, se toarnă puțină apă minerală și cele trei lingurițe de bitter peste cubul de zahăr. După ce zahărul se topește, se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă preparatul. Sea Captain este un cocktail tare, însă foarte gustos.

Whiskey-ul are un loc de cinste în barurile din toată lumea. Diverse cocktailuri pot fi obținute cu ajutorul acestei băuturi, pentru a satisface cele mai rafinate gusturi.

Descoperă secretele bucătăriei și inițiază-te în tainele artei culinare aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *