O cariera de succes

Competenţele digitale, din ce în ce mai cerute pe piaţa muncii

Cererea mare de cursuri de calculatoare reflectă o realitate a pieţei de muncă actuale: majoritatea joburilor calificate necesită competenţe digitale. Este un trend mondial, care are la bază paşii imenşi pe care tehnologia i-a făcut în ultimele decenii. Un curs de calculatoare ne poate ajuta să ţinem pasul cu tehnologia şi să răspundem unor standarde profesionale din ce în ce mai ridicate.

1

Pe data de 1 decembrie 2016 a fost lansată “Coaliţia pentru competenţe şi locuri de muncă în sectorul digital”. Este un proiect susţinut de Comisia Europeană împreună cu statele membre, companii, furnizori de servicii educaţionale şi ONG-uri.

Scopul Coaliţiei este de a asigura, pe termen lung, satisfacerea cererii din ce în ce mai mari de oameni calificaţi în domeniul digital.

Se estimează că până la sfârşitul anului 2020, IMM-urile din Europa vor ajunge la un deficit de aproximativ 750.000 de oameni în domeniul IT&C.

Acest domeniu se anunţă a fi unul de viitor, orice calificare de acest gen putând asigura cu uşurinţă găsirea unui loc de muncă. Urmarea unui curs de calculatoare poate fi soluţia la problemele cu care se confruntă mulţi şomeri la ora actuală. Competenţele în domeniul IT&C vor constitui un atuu puternic în plan profesional.

2

Compania „Google”, un membru important al Coaliţiei

Printre companiile care  s-au angrenat în această Coaliţie de amploare se numără: Alianţa Europeană a întreprinderilor mici şi medii digitale, ESRI (Institutul pentru Cercetare Economică şi Socială) şi faimoasa companie Google.

Obiectivele Coaliţiei includ:

  • activităţi de reconversie profesională
  • un milion de tineri şomeri vor participa la programe de formare profesională care să-i ajute să obţină job-uri în domeniul digital
  • îmbunătăţirea sistemului de învăţământ, astfel încât cadrele didactice sa poată să folosească materiale digitale în timpul predării
  • campanii care să ajute oamenii să devină conştienţi de cât de importante sunt competenţele digitale în obţinerea unui loc de muncă bun

3

Eurocor te ajută să-ţi dezvoltăţi competenţele digitale

Pentru cei care vor să prindă acest val amplu de dezvoltare profesională, Eurocor vine în ajutor cu o serie de cursuri de calculatoare: cursul de Design şi Programare Web, cursul de Iniţiere în Programare sau cursul de Calculatoare pentru Certificare Europeană.

Să urmezi un curs de calculatoare la distanţă este cât se poate de simplu, cu ajutorul Eurocor. Ai la dispoziţie materiale tipărite care includ informaţii valoroase, foarte bine structurate.

Suportul de curs online te ajută să studiezi oricând, oriunde te-ai afla.

Iar profesorul îndrumător pe care îl ai la dispoziţie pe întreaga durată a cursului va fi gata să-ţi corecteze temele şi să-ţi răspundă la întrebările care îţi apar.

Spor la învăţat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *