Cum sa

Cum să alegi cartea potrivită

Îți place să citești, dar nu știi niciodată ce nouă carte să cumperi? Vrei să-i faci un cadou perfect unei persoane pasionate de lectură? Ai citit deja cartea ta preferată de o mie de ori și ai chef de ceva nou? Dacă ai la dispoziție informațiile corecte, este foarte ușor să alegi o carte!

Cum să alegi cartea potrivită – rapid și ușor:

  1. Ce gen de cărți preferi? Fantezie, aventură, mister, non-ficțiune, ficțiune, ficțiune istorică? E mai ușor să găsești ceva potrivit dacă alegi exact genul care îți place. Pur și simplu du-te la raftul corespunzător și citește câteva rânduri din noile apariții ale genului. Vei descoperi adevărate comori literare fără a părăsi zona de confort.
  2. Care sunt autorii tăi preferați? Un autor care te-a impresionat în trecut te-ar putea impresiona și acum. Sunt șanse mari să descoperi noi cărți fascinante, scrise exact așa cum ți-ai dori, dacă urmărești noile apariții ale autorilor preferați.
  3. O recomandare nu strică niciodată! Vorbește cu prietenii, cu familia, cu oamenii pe care îi îndrăgești și îi respecți. Discutând despre cărți vei afla mai multe despre ei și despre preferințele lor și vei avea parte de cele mai potrivite recomandări. În fond, cine te cunoaște îți poate recomanda ceva potrivit ție.

Un ultim sfat important este că nu ar trebui să judeci o carte după copertă. Dincolo de proverbialul adevăr al acestui proverb, ilustrațiile frumoase te pot păcăli și poți ajunge să cumperi ceva nepotrivit doar fiindcă ai în față o copertă frumoasă. De asemenea, poți rata adevăratele comori fiindcă nu au parte de o grafică excelentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *