Articole Eurocor

Cum să devii o persoană mai curajoasă

trust-1287765_960_720

Curajul este un ingredient absolut necesar pentru reuşita în viaţă. Aproape orice situaţie cu care te confrunţi, începând cu găsirea unui partener şi terminând cu gestionarea situaţiilor de la muncă, necesită o anumită formă de curaj. Identificând cauzele lipsei tale de curaj şi făcând eforturi conştiente pentru a-ţi schimba comportamentul, poţi să-ţi amplifici din ce în ce mai mult această calitate atât de apreciată.

  • Primul pas: identifică temerile cu care te confrunţi

De multe ori oamenii refuză să accepte că se confruntă cu anumite frici. Asta poate să le saboteze posibilitatea de a se manifesta cu curaj. Identificarea temerilor care îţi blochează puterea de acţiune este primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a deveni mai curajos.

  • Încearcă să descoperi cauza profundă a temerilor cu care te confrunţi

A analiza într-un mod profund şi lucid experienţele care te-au făcut să-ţi pierzi încrederea în tine şi a le privi dintr-un punct de vedere nou, pozitiv şi constructiv, te ajută să-ţi modifici atitudinea în bine.

  • Recunoaşte momentele în care dai dovadă de curaj

Aşa cum este important să-ţi recunoşti fricile, este important să recunoşti şi momentele în care dai dovadă de curaj. Orice om are o anumită doză de curaj, chiar dacă e ascunsă sau pare ceva obişnuit, banal. De exemplu, poţi să ai curajul să te muţi într-o altă zonă a ţării sau a lumii, ceea ce necesită puterea de a o lua de la capăt, precum şi asumarea anumitor riscuri.

  • Fă-ţi un plan concret pentru amplificarea curajului

De exemplu: ţi-e teamă să conduci singur pe o autostradă. Fă-ţi un plan pentru a reuşi să-ţi învingi această frică, în etape. Poţi să începi prin a sta pe scaunul din dreapta în timp ce o cunoştinţă conduce pe o autostradă. Apoi să conduci singur pe o şosea mare. Apoi să conduci pe o autostradă însoţit de cineva. Şi apoi să conduci pe o autostradă… singur.

Descoperă mai multe despre posibilităţile tale de dezvoltare personală urmând cursul de psihologie la distanţă.

Fă primul pas: descarcă o LECŢIE DEMO GRATUITĂ pentru a răsfoi acest curs online. Descărcând o astfel de lecţie participi automat la promoţia noastră şi poţi câştiga un laptop performant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *