Cum sa

Cum să faci cafea turcească

Turcia este o țară exotică, cu ritmuri orientale, arome exotice și cafea pe măsură. De curând, a dăruit seriale pline de pasiune, amintindu-ne de vremuri demult apuse. De asemenea, este faimoasă pentru mâncărurile divine și vacanțele exclusiviste. Știu că și pe tine te fascinează Turcia, așa că-ți propun să iei acasă măcar o parte din această minunată țară.

Foto: Pinterest Bao Yun

Uite cum să faci o cafea turcească delicioasă:

Ingrediente:

  • cafea proaspăt măcinată, fină
  • zahăr
  • apă

Ustensile:

  • ibric, preferabil de aramă

Macină cafeaua chiar înainte de a o pregăti, pentru a păstra în pudră cât mai multă aromă. Adaugă în ibric apă rece, măsurată pentru fiecare degustător, cu ceșcuța, câte o linguriță cu vârf de cafea pentru fiecare ceșcuță în parte și zahăr după gust. În general, cantitatea de zahăr este de câte o linguriță rasă pentru fiecare ceșcuță mică. Amestecă bine, ca să topești zahărul și pune amestecul pe foc (mediu spre mic). Urmează o perioadă de așteptare: cafeaua își lasă toată aroma în apă. Când caimacul începe să urce și ajunge la buza ibricului, trage, cu atenție, ibricul de pe foc. După ce amestecul se liniștește, pune ibricul pe foc. Repetă această operațiune de trei ori. Pune câte un pic din caimacul rezultat în fiecare ceașcă, apoi repetă operațiunea de mai sus și, după ce amestecul se liniștește, toarnă cafeaua și bucură-te de aroma ei delicioasă!

Servește cu rahat turcesc și află mai multe despre Turcia aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *