Cum sa

Cum să faci omleta perfectă

Te întrebi cum să faci omleta perfectă? Există mai multe moduri de a face omletă, dar combinația perfectă de ingrediente și îndemânare e dificil de găsit. Mai multe ingrediente pot fi folosite pentru a da gust omletei și combinațiile posibile sunt nenumărate. Printre ingredientele clasice se numără ceapa, brânza Cheddar sau telemeaua de vacă mărunțită, smântână, șunca crocantă, ciupercile, salamul, ardeii roșii sau verzi, ceapa caramelizată, verdețurile proaspete și multe, multe altele.

Iată trei trucuri utile pentru omleta perfectă:

  1. Alege corect ouăle! Cumpără ouă proaspete, de țară sau bio și amestecă-le cu furculița până la omogenizare cu un pic de apă, sare și piper. Utilizează un bol de mărime medie și o cantitate de ouă pe mărimea tigăii pe care intenționezi să o folosești.
  2. Calzone sau răscoaptă? Perfectă este considerată a fi omleta calzone, care se coace, practic, pe o singură parte și rămâne mai moale în mijloc, unde ingredientele adăugate și ouăle formează un miez delicios, cremos. Poți alege să o întorci (la fel cum întorci clătitele). Oricum ar fi, omleta trebuie gătită la foc mic și desprinsă încetul cu încetul de tigaie, pornind de la margine și continuând spre centru.
  3. Omleta se mănâncă doar proaspătă! Dacă optezi pentru calzone, ea se întoarce pe jumătate în tigaie și se prăjește încă un pic după ce a fost împăturită în două. Dacă optezi pentru o omletă clasică, ea trebuie prăjită pe ambele părți. Oricum ai decide, e important să știi că omleta perfectă se servește imediat!

Mai multe sfaturi utile AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *