Cum sa

Cum să gătești orez în 5 pași simpli

În afară de pilaful pe care îl mâncam cu bucurie când eram mici și ne doream să fim voinici, ori de desertul copilăriei, orezul cu lapte, am aflat cu toții că orezul este un aliment minunat, sănătos și, mai ales, versatil. Utilizat în aproape toate bucătăriile lumii, orezul poate fi aromat cu diferite condimente, în funcție de stilul preferat. Poate fi mâncat și simplu, sau poate doar sărat și este o garnitură perfectă pentru carne, dar și pentru vegetarieni.

De aceea ne-am gândit să scriem astăzi despre el și să-ți arătăm cum să gătești orez delicios în 5 pași simpli:

  1. Fierbe apa cu puțină sare

Se toarnă apă într-o cratiță mare (pentru fiecare ceașcă de orez, se folosesc 1¾ cești apă). Ideală este o cratiță sau oală cu un capac etanș. Când ajunge la fierbere, adăugă o linguriță de sare.

  1. Toarnă orezul

Pur și simplu toarnă orezul peste apa fierbinte, cu atenție.

  1. Amestecă până când boabele se separă frumos

Folosește o lingură de lemn pentru a scăpa de cocoloașe. Nu exagera: acest lucru poate face orezul să devină lipicios.

  1. Acoperă vasul și lasă-l să fiarbă

Asigură-te că vasul e bine acoperit de capac. Redu căldura la cea mai joasă treaptă. Lasă orezul să fiarbă timp de aproximativ 18 minute, apoi ia-l de pe foc și lasă-l să se odihnească în oală 5 minute.

  1. Furculița – secretul unui orez pufos

Folosește o furculiță pentru a amesteca  orezul și pentru a separa boabele. Acum orezul e perfect și așteaptă cuminte un sos delicios!

Mai multe secrete culinare găsești aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *