Cum sa

Cum să înveți repede și ușor?

Cum să înveți repede și ușor, într-o lume în care eficiența este atât de apreciată. Dezvoltarea continuă a devenit obligatorie, așa că primul pas pentru a învăța este chiar hotărârea, determinarea. Un drum nou poate fi dificil și doar voința te va ajuta să treci de hopuri. Chiar și așa, poți aplica anumite tehnici pentru a studia mai ușor, fără să-ți sacrifici prea mult timpul liber, ori celelalte pasiuni.

Uite cum poți să înveți repede și ușor:

  1. Protejează-ți corpul, iar el îți va ajuta mintea. Ai grijă să dormi destul, să mănânci suficient, sănătos și să fii hidratat.  Creierul tău reacționează la stres, iar lipsa somnului, a mâncării și a lichidelor îl vor face să-și piardă interesul pentru lecțiile de tot felul. Indiferent cum sau ce vrei să înveți, nu uita să ai grijă de tine. Ia aminte că o nouă cană de cafea nu înlocuiește o noapte de somn.
  2. Formează-ți noi obiceiuri! Creierul nostru iubește tiparele și este foarte capabil să le recunoască. Dacă școala nu a reprezentat o experiență pozitivă pentru tine, asigură-te că înveți despre lucruri care te îți plac, în locuri care îți plac. Creează-ți un colțisor frumos în casă doar pentru asta și alege acele subiecte care te interesează sincer. În timp, creierul va învăța să recunoască modelul și va asocia învățatul cu o experiență plăcută.
  3. Nu uita scopul. Planificarea te va ajuta enorm, așa că propune-ți un scop concret, realizabil, și fă-ți un plan pentru atingerea lui. Pe măsură ce faci pașii necesari în această direcție, confruntă-te permanent cu planul inițial. Astfel, vei reuși să-ți distribui eficient eforturile: dacă te lași pe tânjeală, planul te va ajuta să te reapuci de treabă, iar dacă te descurci bine, vei căpăta toată încrederea de care ai nevoie.
  4. Alege modalitatea perfectă pentru tine. În ziua de astăzi nu mai suntem condiționați de săli de clasă aglomerate și profesori morocănoși. Poți învăța în confortul propriei case, citind sau ascultănd în mijloacele de transport, sau de la ecranul laptopului. Tu stabilești modalitatea ideală pentru tine!
  5. Experimentează! Lucrurile noi și diferite ne captivează întoteauna. Tindem să acordăm acestora o atenție mai mare, în timp ce situațiile uzuale ajung să ne fie comode, ba chiar… plictisitoare. Pentru a evita această capcană este important să testezi mereu lucruri noi, fie că ne referim la o nouă metodă de învățare, fie că alegi să privești filme legate de subiectul de studiu, ori să citești, fie că apelezi la un nou sport, pentru orele post-studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *