Avantajele cunoasterii unei limbi straine

Cum să-ţi păstrezi motivaţia de a învăţa o limbă străină

professor-1964793_960_720

Ni se întâmplă adeseori să ne apucăm de studiul unei limbi străine, achiziţionând o minunată metodă de studiu compusă din cărţi şi CD-uri… ca apoi să abandonăm studiul, pe parcurs. Atunci minunata metodă de studiu se transformă într-un simplu material educativ care zace în biblioteca noastră, aşteptând ziua în care ne vom reapuca de treabă.

Ce e de făcut?

  • O modalitate care ne poate reîmprospăta pofta de studiu este să participăm la o întâlnire unde se vorbeşte acea limbă străină. Poate fi vorba de o întâlnire virtuală sau de una reală, într-o cafenea sau într-o sală de curs. La o astfel de serată putem practica limba respectivă şi putem face un schimb lingvistic cu un vorbitor nativ. Există o probabilitate foarte mare ca aceasta să ne redeschidă apetitul pentru studiu.
  • De asemenea, putem apela la studiul unor materiale online, cititul pe calculator dovedindu-se mai inovativ si mai incitant decât studierea materialelor tipărite. Eurocor pune la dispoziţia cursanţilor săi materiale online pentru toate cursurile de limbi străine. Pentru unele dintre ele există chiar posibilitatea de a folosi o aplicaţie multimedia interactivă. Vom citi informaţii într-o limbă străină, dar vom putea să şi scriem pe calculator şi apoi să verificăm cât de corect am făcut asta. Studiul online şi libertatea pe care acesta o oferă, de a studia oriunde, de pe o tabletă, poate să revigoreze bucuria studiului nostru.
  • E recomandat să luăm legătura cu persoane care studiază aceeaşi limbă străină. De exemplu, putem intra în Campusul Eurocor. Grupurile de limbi străine reprezintă locul potrivit pentru a schimba păreri şi experienţe cu alţi studenţi. Faptul că ei se ţin de treabă şi fac progrese va constitui pentru voi un model demn de urmat. Un fel de: “iată că se poate”. În plus, vom afla roadele pe care ei le-au cules învăţând o limbă străină: de exemplu, şi-au găsit un job mai bun. O astfel de relatare poate constitui pentru noi un argument puternic pentru a ne apuca iar de treabă.

Dacă v-aţi hotărât să faceţi primul pas în studierea unei limbi străine, vă invităm pe site-ul Eurocor. Aici veţi descoperi o gamă largă de cursuri de limbi străine la distanţă.

Pentru oricare dintre ele puteţi descărca o Lecţie Demo Gratuită, pentru a descoperi mai multe detalii despre această metodă de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *