cursuri eurocor

Cursuri de reconversie profesională

looking-for-a-job-68958_960_720

Reconversia profesională este o opţiune care atrage din ce în ce mai mulţi oameni. Acum 50 de ani, cine intra într-o fabrică sau în alt domeniu de activitate, rămânea acolo pentru toată viaţa. În zilele noastre însă lucrurile s-au schimbat. Apare o întrebare importantă: de ce se întâmplă asta? De ce acum apar atât de multe schimbări în carieră? Şi, mai mult decât atât: care este costul unei reconversii profesionale? La ce vârstă ar trebui să aibă loc? Prin ce modalităţi? Şi cât ar trebui să dureze?

Dar înainte de toate să vedem care sunt motivele pentru care oamenii decid să facă o reconversie profesională:

  • Căutarea unui nou sens în viaţă

Se întâmplă adeseori ca după mulţi ani de muncă repetitivă şi plictisitoare al cărei singur scop a fost asigurarea traiului de pe o zi pe alta, oamenii să-şi dorească să facă o schimbare majoră în viaţa lor: să caute un job care să răspundă nevoii lor de dezvoltare personală.

  • Probleme cu colegii de muncă

O situaţie care împinge adeseori oamenii să-şi schimbe locul de muncă este mediul de lucru ostil. Satisfacţia profesională depinde într-o mare măsură de relaţia cu colegii de muncă. Oricât de plăcută şi incitantă ar fi munca în sine, dacă angajatul nu se simte bine în cadrul echipei, mai devreme sau mai târziu va dori să plece.

  • Dorinţa de a acumula experienţe noi

O reconversie profesională poate fi justificată prin dorinţa de a trăi mai multe experienţe profesionale şi de a avea un CV bogat.

  • Un salariu nesatisfăcător

Un aspect important care poate motiva o persoană să facă o reconversie profesională este salariul mic. Se petrece adeseori ca un om să fie plătit sub nivelul său de studii, ceea ce îl poate determina să îşi caute un job mai bun.

Pentru cei care se hotărăsc să facă acest pas important în cariera lor, Eurocor pune la dispoziţie o mulţime de cursuri de reconversie profesională: Contabilitate, Programare Web, Photoshop, Resurse Umane şi multe altele.

Pentru oricare din aceste cursuri puteţi accesa online o Lecţie Demonstrativă Gratuită care o să vă ajute să vă faceţi o părere detaliată despre curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *