Avantajele cunoasterii unei limbi straine

De ce să înveți limba franceză?

Într-o perioadă în care limba engleză a acaparat aproape toate domeniile și industriile, oricine se poate întreba de ce ar trebui să înveți limba franceză și ce avantaje ai dacă încerci să faci acest lucru. Se știe că, alături de limba engleză, franceza este singura limbă vorbită pe toate cele cinci continente. Peste 220 de milioane de persoane vorbesc franceza, așa că ea îți va oferi noi oportunități în întreaga lume. Franceza este extrem de importantă în comunicarea internațională, fiind a doua cea predată limbă după engleză, pe toate continentele.

Ai nevoie și de alte motive?

  1. Învățarea unei singure limbi străine nu este suficientă

În lumea de azi, vorbirea unei limbi străine nu este suficientă. Persoanele care vorbesc mai multe limbi străine au mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă, fie acasă, fie în străinătate. Învățarea unui alt limbaj îmbogățește mintea și deschide noi orizonturi, atât personale, cât și profesionale.

  1. Ocazia în carieră și viața profesională

Abilitatea de a vorbi atât ​​limba franceză cât și limba engleză reprezintă un avantaj major în găsirea unui loc de muncă, deoarece marile companii au nevoie de vorbitori de franceză  în multe sectoare (comerțul cu amănuntul, auto, bunuri de lux, aeronautică etc.). Franța este a cincea economie mondială și atrage antreprenorii de succes, cercetătorii și studenții.

  1. Introducerea într-un nou univers cultural

Franța este adesea considerată adesea limba culturii. O lecție în limba franceză reprezintă o adevărată călătorie culturală în lumea modei, gastronomiei, artei, arhitecturii și științei. Învățarea limbii franceze oferă, de asemenea, acces la lucrările marilor scriitori francezi, cum ar fi Victor Hugo sau Marcel Proust. Cei care cunosc limba franceză se pot bucura cu adevărat de vocile actorilor Alain Delon sau Juliette Binoche și de plăcerea de a înțelege cuvintele cântecelor franceze lui Edith Piaf.

  1. Călătorii în Franța și posibilitatea de a descoperi Parisul

Franța este o destinație turistică de top și atrage peste 79,5 milioane de vizitatori pe an. Posibilitatea de a vorbi limba franceză, chiar și la nivelul de începător, va face mult mai plăcută o călătorie în această țară și va oferi o experiență dincolo de turism asupra culturii, mentalității și modului de viață francez. Franceză este utilă și celor care doresc să viziteze Africa, Elveția, Canada, Monaco, Seychelles și alte locuri unice în lume.

  1. Limba relațiilor internaționale

Franceza este limba oficială a Națiunilor Unite, a Uniunii Europene, a UNESCO, a NATO, a Comitetului Olimpic Internațional, a Crucii Roșii Internaționale și a instanțelor internaționale. Cunoașterea limbii franceze este esențială pentru oricine care are în vedere o carieră într-o organizație internațională.

Acum e simplu să faci primii pași. Află mai multe AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *