Avantajele cunoasterii unei limbi straine, Uncategorized

De ce să înveți limba japoneză

Te gândești să înveți o limbă străină și japoneza ți se pare cea mai atrăgătoare? Dar poate nu ești sigur de ce ar putea fi benefic? În afară de motivele pentru care toată lumea ar trebui să învețe o limbă străină, uite câteva motive solide pentru care japoneza s-ar putea dovedi alegerea perfectă pentru tine:

  • Japonia are a doua cea mai mare economie din lume

Japonia este o țară prosperă și are cea mai diversă economie din Asia. Cu un PIB de 4.9 trilioane de dolari în 2005, economia Japoniei a fost depășită atunci doar de S.U.A. Principalele companii japoneze se numără printre cele mai mari, mai eficiente și mai cunoscute companii din lume. Nume precum Sony, Toshiba, Sanyo, Casio, Canon, Minolta, Honda, Toyota, Mitsubishi și multe altele au acaparat piața mondială într-o varietate de sectoare. Indiferent dacă te interesează domeniul afacerilor, al ingineriei, al producției, al cercetării, al economiei sau al politicii, este posibil să aveți nevoie de o colaborare cu o companie japoneză.

  • Cunoașterea limbii japoneze aduce oportunități de afaceri

Consumatorii japonezi cheltuiesc anual 100 de miliarde de dolari pentru bunuri și servicii de consum, cum ar fi alimente, îmbrăcăminte, călătorii și divertisment. Gospodăria tipică japoneză conține economii de peste 100.000 de dolari și un venit lunar disponibil de 3.800 de dolari. Cu toți acești bani la dispoziție, probabil că nu este surprinzător faptul că Statele Unite exportă mai multe bunuri și servicii în Japonia decât în orice altă țară de peste ocean. În 2004, exporturile către Japonia au reprezentat 54 miliarde dolari din PIB-ul S.U.A. Pe lângă aceste exporturi, 1.000 de companii americane au sucursale de succes în Japonia. Numai în 2004, companiile din S.U.A. au cheltuit 78 de miliarde de dolari în investiții directe în Japonia.

  • Japoneza este o poartă către alte limbi și culturi asiatice

De-a lungul istoriei sale, Japonia a fost influențată de marile civilizații din Asia: India, China și Coreea. În timp ce culturile acestor țări asiatice diferă, culturile asiatice împărtășesc multe valori care le diferențiază de cultura și normele occidentale. Astfel, un studiu al japonezei poate deschide perspectiva asupra valorilor pe care alte națiuni asiatice le împărtășesc cu Japonia, inclusiv credințele religioase, etica și estetica. O familiaritate cu toate culturile asiatice îți va permite să ieși în afara culturii în care trăiești și să experimentezi totul dintr-o perspectivă nouă și diferită.

Află mai multe despre limba și cultura japoneză aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *