Articole Eurocor

De la El Clasico de Romania la El Clasico adevarat

Multi barbati, dar si un grup numeros de femei au urmarit aseara meciul Steaua-Dinamo, El Clasico de Romania.

Fotbalul este sportul rege in Romania, si nu degeaba. Am trait intr-o cultura a fotbalului, momentul ei de glorie fiind castigarea Cupei Campionilor de catre Steaua in ’86. In functie de zona, am devenit fani infocati ai diverselor echipe locale si am inteles care ne sunt „dusmanii de moarte”.

Toata aceasta inflacarare pentru o echipa sau alta, ii convinge pe multi dintre copiii nostri sa doreasca sa devina fotbalisti. Daca acum joaca la o academie de fotbal sau la juniorii unei echipe de prima liga, cand vor fi mari probabil vor vrea sa ajunga la Barcelona sau la Real Madrid. Asa ca s-ar putea ca peste 10-15 ani sa auzim pe Bernabeu sau pe Camp Nou scandandu-se numele unui jucator roman chiar in timpul lui El Clasico. Ar fi frumos, nu?

Pe langa toata pregatirea fizica si talentul de care trebuie sa dea dovada micutii fotbalisti, cunoasterea limbii reprezinta un avantaj. Se vor adapta mult mai repede si mai bine in grupul din care vor face parte. Stim cu totii cat de importanta este comunicarea, mai ales intr-o echipa, iar fotbalul inseamna munca unei intregi formatii. Daca si pustiul tau vrea sa joace candva intr-un El Clasico si sa fie urmarit de peste 300 de milioane de fani, ajuta-l cumparandu-i cursul de Spaniola Incepatori. Veti putea invata impreuna, iar el isi va urma in continuare visul de a deveni jucator profesionist de fotbal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *