Articole Eurocor

Destinatii clasice si inedite de Pasti

Cei mai multi dintre noi preferam sa petrecem sarbatorile pascale acasa in sanul familiei, insa uneori familia se decide sa plece peste mari si tari.

Cei care prefera sa petreaca Sarbatorilor de Pasti intr-un loc important pentru istoria religiilor au la dispozitie pelerinaje si excursii in orase pline de semnificatii istorice, culturale si spirituale. Exista si excentrici, care merg in zone exotice, inedite.

 

ISRAEL

Ierusalim este considerat oras sfant de cele trei mari religii monoteiste (care cred intr-un Dumnezeu unic) – iudaismul, crestinismul si islamul. Imagini desprinse parca din Vechiul Testament, numeroase lacasuri de rugaciune, servicii religioase pentru culte diferite, Zidul Plangerii – singurul vestigiu al lumii antice langa care se desfasoara si astazi ceremonii religioase, toate acestea creeaza o atmosfera unica, specifica unui oras care a marcat istoria intregii lumi.Cu ocazia Sarbatorilor de Pasti, crestinii pot participa la slujbele care se oficiaza in Biserica Sfantului Mormant, acolo unde, conform traditiei crestine, an de an „coboara” Sfanta Lumina.

Romanii pot participa la slujbele oficiate in Biserica Ortodoxa a Invierii sau la alte ceremonii organizate de Asezamantul Romanesc din Ierusalim.

Printre obiectivele turistice preferate ale crestinilor care ajung la Ierusalim se numara si Mormantul Regelui David, Foisorul Cinei celei de Taina, Gradina Ghetsimani, Via Dolorosa, Golgota.

 

GRECIA

O tara majoritar crestin-ortodoxa, Grecia ofera numeroase posibilitati de petrecere a Sarbatorilor de Pasti intr-o atmosfera familiara pentru romani. In afara de binecunoscutul Munte Athos, unde intrarea femeilor este interzisa, in Grecia exista si alte destinatii religioase importante.

De o frumusete impresionanta este Complexul Monahal Meteora, unde manastirile ortodoxe sunt asezate pe stanci unice in lume, considerate un miracol geologic.

 

ITALIA

Toate drumurile duc la Roma … spune o veche zicala. Cu prilejul Sarbatorilor de Pasti, pentru credinciosii romano-catolici, dar si pentru toti cei pasionati de destinatii religioase, Vaticanul devine un adevarat centru de pelerinaj.

In plus, in orasul celor sapte coline se gasesc marcante vestigii ale Imperiului roman, precum Colosseumul sau chiar Columna lui Traian, alaturi de palate, vile nobiliare, muzee si biserici ce amintesc de Evul Mediu.

 

THAILANDA

Daca preferi o atmosfera exotica, poti alege o destinatie inedita, Thailanda. In afara de traditionala petrecere de Paste organizata ca-n filme, turistii pot vizita templele locale, pot face plaja si scufundari sau se pot relaxa in celebre centre de terapii naturiste si masaj. In orasul Bangkok, denumit si „Venetia Orientului”, se gasesc numeroase temple, o statuie a lui Buddha de peste 5 tone, din aur masiv, un templu construit integral din marmura alba de Carrara, dar si cea mai mare piata plutitoare din lume.

 

 

MALTA

Situat in Marea Mediterana, la 90 km sud de Sicilia si 290 km de tarmul Africii, arhipelagul maltez imbina frumusetea naturala cu o istorie antica si medievala fascinanta. Insulele malteze sunt mai mult decat un muzeu in aer liber. Aici istoria acompaniaza prezentul. Pentru o masa inedita de Pasti, puteti alege preparate pe baza de peste, fructe de mare, fructe si legume deosebite, arta culinara malteza fiind recunoscuta pentru savoarea ei.

 

Daca iti place sa calatoresti si vrei sa faci asta toata viata, poti deveni ghid de turism. Poti vizita destinatii inedite si nu vei mai avea un job clasic si monoton, in care stai opt ore in fata computerului.

Inscrie-te la cursul Ghid de turism! Cursul nu necesita o pregatire anterioara in domeniu. Vei afla totul despre promovarea cu succes a destinatiilor turistice, documentarea si informarea turistilor, organizarea sejururilor, contracte si asigurari turistice. Tematica diversa vizeaza in special informatiile care nu pot fi dobandite din alte surse bibliografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *