Cursuri de limba germana

Destinații turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Germania

Germania este una dintre cele mai interesante destinații europene de vacanță, cu o mulțime de atracții turistice variate:  fie că vorbim de parcuri de distracție, castele sau catedrale. Descoperă mai jos 5 obiective pe care nu trebuie să le ratezi la următoarea vizită în această țară.

Europa Park

Parcul de distracții Europa-Park este al doilea cel mai mare din Europa, după Disneyland (Paris). Parcul poate primi aproximativ 60.000 de vizitatori în fiecare zi și cu siguranță nu ai cum să te plictisești aici, grație celor 13 montagne russes, cinema 4D, locuri de joacă tematice sau castele fermecate.

Catedrala din Koln

Una dintre cele mai apreciate atracții turistice din Germania, catedrala din Koln înregistrează aproximativ 6 milioane de vizitatori. Construcția catedralei în stil gotic a început în 1248 și a fost cea mai mare clădire din lume până la sfârșitul secolului al 19-lea. Deși a suferit distrugeri serioase, obiectivul a supraviețuit bombardamentelor din al doilea război mondial.

Heidelberg

Așezat pe malurile râului Neckar, Heidelberg este unul dintre cele mai romantice și mai liniștite orașe din Germania. Peste un milion de turiști din toată lumea vizitează anual celebra universitate Heidelberg , alte atracții importante fiind castelul din localitate precum și partea veche a orașului.

Calea ferată miniaturală MiWuLa

Cei care plănuiesc să viziteze Germania, nu pot rata Miniatur Wunderland – MiWuLa din Hamburg, cea mai mare calea ferată Miniaturală din lume. Proiectul presupune 13 km de cale ferata la scara 1:87 întinși pe o suprafață de 1.300 de metri pătrați și 930 de trenuri controlate digital. Construcția a început în anul 2000, noi secțiuni urmând să fie adăugate până în anul 2026.

Lacul Bodensee

Aflat la granița dintre Germania, Elveția și Austria, pe cursul râului Rin, Bodensee este cel mai mare lac din Alpi. Una din atracțiile lacului Bodensee este Meersburg, un oraș medieval situat pe malul nordic, în care trăiesc aproximativ 5.000 de locuitori. Lacul este o destinație potrivită pentru orice anotimp, datorită modalităților de relaxare și distracție: sporturi nautice, înot, navigație, drumeții montane, ski și ciclism.

Descoperă mai multe despre cultura germană și pregătește-ți excursia în această țară cu ajutorul Cursului de Germană pentru începători, disponibil aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *