Transforma-ti pasiunea intr-o afacere profitabila

Eşecul, o abatere temporară de la calea către succes

Deşi mulţi oameni visează să aibă propria afacere, unii se tem să pornească la drum. Le este teamă că nu vor putea face faţă noilor provocări. Că bugetul n-o să le fie suficient. Sau că vor fi nevoiţi să capituleze în faţa competiţiei. Pe scurt, le este teamă de eşec.

Şi totuşi, eşecul nu este întotdeauna un capăt de drum. În viaţa unora, el s-a dovedit o piedică minoră pe un traseu care a devenit mult mai complex.

Iată povestea a doi oameni faimoşi pentru care eşecul nu a constituit decât o abatere temporară de la calea lor către succesul mult visat:

Prima companie a lui Bill Gates s-a destrămat

bill-gates

Bill Gates se numără acum printre cei mai bogaţi oameni din lume. Totuşi el nu a ajuns la acest nivel urmând un traseu liniar, facil. A intrat pe scena antreprenorială cu o companie numită Traf-O-Data care avea scopul de a procesa şi analiza datele din benzile de trafic.

Deşi Bill Gates a încercat să vândă ideea împreună cu partenerul său, Paul Allen, aceasta nu a funcţionat. A fost un fiasco. Dar asta nu l-a împiedicat pe Gates să exploreze oportunităţi noi. A încercat şi alte variante şi, câţiva ani mai târziu, a creat primul produs Microsoft care avea să-l conducă la câştiguri fabuloase.

Lui Walt Disney i s-a spus că e lipsit de creativitate

mickey-mouse-1776687_960_720

 

Acest mare talent al secolului 20 a fost concediat de la ziarul la care lucra, pe motiv că nu are suficientă creativitate. Dar Disney nu s-a dat bătut. El a înfiinţat o companie de animaţie numită Laugh-O-Gram Films cu care a câştigat 15 000 de dolari. Din păcate, compania a fost închisă deoarece unul dintre partenerii săi, un distribuitor important, a dat faliment.

Disperat şi fără bani, Disney a făcut tot posibilul să-şi croiască drum către Hollywood. Acolo a avut de înfruntat şi mai mult criticism şi mai multe eşecuri. Datorită perseverenţei sale, primele sale filme clasice aveau să se ridice în curând pe scara succesului.

Succesul pe cont propriu

Pentru cei care vor să-şi depăşească frica de eşec şi să dea o formă concretă planurilor lor de business, cursul de “Cum să-ţi dezvolţi propria afacere” este cel mai potrivit.

Cursul cuprinde aspecte teoretice, exerciţii practice şi studii de caz foarte interesante.

După înscrierea la curs vi se creează un cont personal pe site-ul Eurocor. Este un cont care vă oferă multe facilităţi: accesul la temele pentru acasă în format digital, posibilitatea de a face plăţi online şi de a ţine legătura cu alţi cursanţi, prin intermediul Campusului Eurocor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *