Articole Eurocor

Fa astazi primul pas catre jobul pe care ti-l doresti!

Tot mai multi oameni, de varste si profesii diferite, sunt pusi astazi in situatia de a-si cauta un loc de munca sau un job mai bine platit. De ce unele persoane merg des la interviuri, iar altele, desi au experienta, sunt parca ocolite de recruteri? Exista oare un CV ideal? Eurocor va ofera cateva sfaturi utile, desprinse din practica specialistilor in HR, pentru a va spori sansele de angajare inca de la redactarea si trimiterea CV-ului. Iata cateva dintre ele:

curriculum-vitae1. Calitatea este mai importanta decat cantitatea. Numarul mare de CV-uri trimise nu inseamna automat raspunsuri pozitive. Este vremea profesionistilor, iar companiile organizeaza tot mai multe etape de recrutare. Aplicati numai la joburile unde aveti cu adevarat sanse sa treceti de probele practice.

2. CV-ul unui profesionist versus CV-ul „bun la toate”. Angajatorii selecteaza CV-urile in functie de experienta in domeniul respectiv, studii, limbi straine, cunostinte IT sau alte abilitati specifice. Informati-va despre postul la care doriti sa aplicati si alcatuiti CV-ul in functie de cerintele angajatorului. In loc sa folositi acelasi CV general la mai multe companii, trimiteti CV-uri customizate in functie de profilul respectivelor societati. Fiti un adevarat profesionist!

3. Cea mai buna minciuna este intotdeauna… adevarul. Cu totii am auzit recomandari neprofesioniste de genul „toata lumea minte in CV-uri”. Nu uitati ca la angajare se cer cartea de munca si diplomele de studii. Asadar, minciuna are picioare scurte… In plus, cei care exagereaza, spre exemplu, in privinta nivelului de cunoastere al unei limbi straine nu vor face fata cerintelor noului job. Eurocor este alaturi de cei care vor sa-si testeze nivelul real de cunoastere al unei limbi straine! Aveti la dispozitie serviciul gratuit TesteAutoevaluare, pe www.eurocor.ro!

4. Scurt si la obiect! CV-ul trebuie sa aiba impactul unei reclame personale. Nimeni nu s-ar uita cu interes la o reclama exagerat de lunga… Sintetizati informatiile si scoateti in evidenta abilitatile cheie, care va recomanda pentru postul vizat. Acestea sunt mai importante decat hobby-urile sau concursurile din scoala generala…

5. Datele de contact. Nu uitati sa treceti un telefon si un e-mail unde puteti fi contactat rapid. Sunt recomandate adresele de e-mail care sa contina numele dvs. sau un cuvant din sfera de activitate, nu cele personale, adesea comice. Si modul in care trimiteti CV-ul va reprezinta!

 

Ati respectat toti cei cinci pasi in redactarea CV-ului vostru? Perfect, atunci sunteti cu un pas mai aproape de jobul la care ati visat din totdeauna! ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *