Din cultura japoneză

Festivalul Seijin no Hi

17

In Japonia se organizeaza nenumarate evenimente anuale. Astfel, in fiecare a doua zi de luni din ianuarie se sarbatoreste 成人の日 Seijin no Hi sau ziua de celebrare a celor care au ajuns la varsta maturitatii (20 ani).
Initial se sarbatorea pe 15 ianuarie (inca din 1948), insa conform unor modificari de data recenta din legea japoneza, conform carora multe sarbatori nationale au fost mutate lunea pentru a avea un weekend prelungit, si aceasta a suferit aceasta mica ajustare.
Astfel, japonezii care au implinit 20 de ani intre 2 aprilie anul precedent sau care vor implini aceasta varsta pana in 1 aprilie anul curent sunt invitati de catre primariile locale sa participe la acest eveniment national in cadrul unor festivitati care au loc in cursul diminetii. Se tin discursuri si se ofera mici cadouri din partea comunitatii. Participantii se imbraca festiv, in special fetele care poarta furisode (kimonoul cu maneci lungi purtat in mod traditional de femeile nemaritate) si merg la coafor. Festivitatile sunt urmate apoi de vizite la templu si de petreceri cu prietenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *