Cum sa

Gustările sănătoase te ajută să înveți mai ușor

Quod me nutrit me destruit, spune un vechi proverb latin. Traducerea ar fi „ce hrănește mă distruge”, iar proverbul nu a fost niciodată mai actual. Așadar, dacă înainte de următorul examen te pregătești să dai o fugă la McDonald’s sau să infuleci cu poftă o shaorma cu de toate, citește întâi articolul nostru și amintește-ți înțelepciunea latină. Gustările sănătoase te ajută să înveți mai ușor, să-ți păstrezi corpul sănătos și mintea ageră. În plus, sunt delicioase!

Foto: chow.com

Iată trei gustări care te vor ajuta să înveți mai ușor și să fii plin de energie pe toată perioada studiului:

  1. Clătite cu banane și unt de arahide. Bananele conțin potasiu, esențial în creșterea și menținerea capacităților de atenție și concentrare. Untul de arahide este bogat în fibre, dar și în calorii. Acesta îți va oferi toată energia de care ai nevoie!
  2. Sandvișuri cu pâine prăjită și avocado. Fructele de avocado conțin nutrienți, vitamine și acizi grași esențiali, iar pâinea prăjită îți va oferi necesarul de fibre. În plus, nutrienții din avocado au și proprietăți antioxidante puternice.
  3. Ciocolata! Atâta timp cât nu faci abuz, ciocolata este o gustare excelentă! O bucățică îți va oferi relaxare, plăcere și toată energia de care ai nevoie. Optează pentru variantele cu mare conținut de cacao și foarte puțin zahăr.

Află totul despre o dietă echilibrată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *