Articole Eurocor, Cum sa, Cursuri Frumusete si Sanatate, Cursuri Hobby

Încetineşte ritmul… pentru ca viaţa să nu treacă pe lângă tine

Presiunea timpului şi a nesfârşitei to-do-list e mai mare ca oricând. De câte ori nu auzim fraze de genul: „Nu am timp!”, „Mă grăbesc”, „Am atâtea de făcut!”, „Trebuie neapărat să fac asta şi asta…ieri, dacă s-ar putea!”. Din păcate, nu vedem cum viaţa trece în viteză pe lângă noi şi că pentru sufletul nostru investim prea puţin. Cum să deplasăm accentul de pe „a face” pe „a exista pentru noi înşine”?

Cu toţii suntem prinşi în acest carusel de aşteptări, obligaţii şi performanţă. Vrem să facem multe şi cât mai bine. Numărăm fiecare clipă şi totul pare a se învârti în jurul principiului „Time is money” (Timpul înseamnă bani). Însă toată această agitaţie poate duce la lipsa productivităţii şi la epuizare. Nu suntem nişte mecanisme făcute să meargă la nesfârşit în condiţii optime, ci avem nevoie şi de o pauză – o pauză pe care să o umplem cu ceea ce ne place, cu ceea ce ne aduce bucurie. Da, trebuie să ne şi relaxăm, să avem o odihnă activă. Dar parcă nici asta nu ştim cum să o mai facem, de unde şi insomniile şi alte boli ale civilizaţiei. Indiferent cât de indestructibili ne credem, în cele din urmă vom ceda dacă nu ne permitem să ne liniştim mintea şi sufletul.

Mişcarea în aer liber, de exemplu, ne poate deconecta de la problemele curente şi, în plus, ne ţine organismul sănătos. Sau putem alege orice altă activitate relaxantă asupra căreia să ne menţinem concentrată atenţia, prin care să fim prezenţi aici şi acum. Conceptul modern de mindfulness asta şi presupune, concentrarea atenţiei asupra momentului prezent, care se poate realiza prin meditaţie. Câteva minute de meditaţie pe zi ne pot ajuta să luăm o pauză de la agitaţia mentală. Şi budismul, o religie axată pe compasiunea şi iubirea pentru ceilalţi, recomandă pentru liniştea noastră să ne gândim doar la momentul prezent, căci grijile pentru ceea ce a fost sau va să fie nu sunt deloc productive, cauzându-ne multă nefericire.

Canalizându-ţi energia asupra unui hobby, vei reuşi să obţii acel timp în care să fii doar cu tine şi să te simţi deconectat de la orice agitaţie. Acum ai atâtea idei de hobby-uri la Eurocor, încât sigur vei găsi ceva pe plac. Poate că vei ajunge şi să transformi o pasiune într-o idee de carieră, care îţi va face viaţa mai plăcută. Alege pentru tine chiar acum!

http://www.eurocor.ro/

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *