Cursuri Frumusete si Sanatate

Îngrijirea tenului normal

Înainte de a vorbi despre ritualurile de îngrijire, importante pentru orice femeie, trebuie să aruncăm o privire asupra tipurilor de ten. Tenul poate fi normal, mixt, gras, uscat, cașetic sau pletoric, iar fiecare dintre aceste tipuri se pot diferenția în alte subcategorii. Ce este însă tenul normal și la ce vârstă se întâlnește el?

Cea mai bună modalitate de a descrie pielea normală este faptul că acest tip de ten este specific copilăriei și nu are nevoie de îngrijiri cosmetice exagerate, ci doar de îngrijiri igienice. Preferințele și așteptările persoanelor cu ten normal tind să conteze mai mult decât imperfecțiunile specifice altor tipuri de ten, care au nevoie de tratamente corespunzătoare. Cu alte cuvinte, chiar și cei cu piele aparent fără cusur pot simți ocazional un pic de uscăciune sau un mic exces de sebum într-o anumită zonă. Produsele ideale pentru persoanele cu ten normal sunt cele care îi încântă și le plac, dat fiind faptul că tenul normal nu se confruntă cu probleme deosebite.

Tenul normal se întâlneşte între 20-25 de ani, după pubertate, la o vârstă tânără, la un organism perfect sănătos, cu un metabolism bine echilibrat. De asemenea, acesta se poate întâlni și mai târziu, la persoanele care acordă importanță îngrijirii tenului și aleg produsele potrivite.

Care este modalitatea potrivită de îngrijire a tenului normal?

  • Pentru efectuarea unei curăţiri superficiale, o dată la două săptămâni se poate face un gomaj sau se poate utiliza o mască exfoliantă delicată.
  • Pentru păstrarea hidratării pielii, se pot face pulverizări cu infuzii sau apă minerală, o dată pe săptămână.
  • Se pot aplica măşti de fructe, o dată sau de două ori pe săptămână. După îndepărtarea măştii se aplică o cremă de zi hidratantă.
  • Zilnic, se demachiază tenul cu lapte demachiant sau apă micelară, dimineața și seara, apoi se spală cu săpun dermatologic și se aplică apă tonică.
  • Zilnic, se aplică cremă hidratantă (o formulă ușoară dimineață și una bogată – seara). La nevoie, se folosește ser și cremă împotriva cearcănelor.

Mai multe despre secretele frumuseții AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *