Din cultura japoneză

La multi ani faimosului scriitor japonez Kenzaburo Oe!

6

Pe 31 ianuarie a fost ziua de nastere a scriitorului japonez Kenzaburō Ōe (nascut pe 31 ianuarie 1935)、laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1994.

Un autor controversat in tara natala, a tratat subiecte sociale, politice si filosofice, a vorbit despre armele nucleare si nonconformism, nu de multe ori fiindu-i interzise sau criticate operele. Un militant activ impotriva dezastrelor nucleare, a declarat la primirea premiului Nobel ca: „Scriu despre demnitatea fiintelor omenesti.” A refuzat insa distinctia oferita de imparatul japonez, Odinul Culturii, mentionand ca nu recunoaste alta autoritate sau valoare mai inalta decat democratia.

Printre cele mai cunoscute lucrari ale sale se numara: „Kaifuku suru kazoku” – „O experienta personala” (carte care vorbeste despre handicapul fiului sau si viata de familie, subiecte recurente in opera sa), „Man’en gannen no futtoboru” – „Strigatul inabusit”, „Shizuka-na seikatsu”, „Hiroshima noto”, „Chugaeri”, „Torikae ko (Chenjiringu)” si multe altele, o parte dintre acestea fiind traduse si in limba romana.

Ai vrea sa citesti operele lui direct in limba japoneza?

Inscrie-te la Cursurile de japoneza pentru incepatori.

Fă primul pas: descarcă o Lecţie Demo Gratuită pentru a răsfoi acest curs online.

Descărcând o Lecţie Demo Gratuită eşti înscris automat în promoţia noastră şi poţi câştiga un smartphone Samsung Galaxy S7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *