Cursuri Frumusete si Sanatate

Machiaj – arta de a fi mai frumoasă, zi de zi

Tu ce știi cu adevărat despre machiaj, arta de a fi mai frumoasă, zi de zi?

Dorința de perfecțiune ține de natura umană: suntem atrași de frumos în toate formele sale, iar frumusețea este o artă. Manifestările frumosului ca artă sunt multiple: literatură, pictură, sculptură, fotografie, film, fashion și design etc. Printre acestea se numără și arta machiajului, o metodă care înfrumusețează chipuri și trupuri încă din Antichitate. Machiajul este o formă de comunicare în sine și necesită pasiune, timp, talent, imaginație și îndemânare. Toate acestea sunt elemente care stau la baza succesului unui make-up artist.

Civilizațiile antice foloseau machiajul din dorință de frumos: egiptenii își pictau ochii în nuanțe puternice utilizând kohl și fard de pleoape, iar sumerienii accentuau buzele, așa că au inventat rujul. Datorăm romanilor cremele de față și însăși Biblia menționează utilizarea fardului de sprâncene în povestea Izabelei. Totuși, pe parcursul istoriei lor, cosmeticele au fost iubite, dar și detestate. În perioada victoriană machiajul era considerat nepotrivit și vulgar. Utilizarea lui era acceptată doar la actori, pe scena teatrului.

În zilele noastre, un make-up artist poate câştiga chiar şi 2.000 de euro/lună, iar piața muncii include oferte de job variate pentru specialiștii în arta machiajului. Dacă și tu ești pasionată de frumos, poți învăța ușor să transformi pasiunea într-un venit sigur şi stabil. Cursul Eurocor de Machiaj te ajută să faci primii pași spre a deveni un make-up artist de succes. Cele 8 caiete de curs îți vor atăta cum să experimentezi cu cele mai cerute tipuri de machiaj: elegant, smokey eyes, de televiziune, pentru ședințele foto. Vei afla ultimele tendințe în domeniu, dar și cum să obții rezultate naturale. Ustensilele și produse profesionale esențiale îți vor fi arătate pas cu pas și vei învăța cum să le folosești pentru a obține acel machiaj perfect.

Rodica Mihaela, de la jurnaluliubirii.com, a descris experiența ei și motivele pentru care a optat pentru Cursul de Machiaj: „L-am ales pentru că îmi place să mă machiez și vreau să învăț să o fac corect și să nu-mi mai fac griji atunci când particip la un eveniment că nu sunt machiată potrivit sau că nu am ajuns la salon”. Dar poți opta pentru Cursul de Machiaj inclusiv dacă vrei să-ți transformi pasiunea într-o adevărată profesie. Am menționat că un make-up artist poate câştiga chiar şi 2.000 de euro/lună?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *