Avantajele cunoasterii unei limbi straine

Obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în următoarea excursie în Franța

Dacă plănuiești o excursie în Hexagon și ești în căutarea altor destinații turistice pe lângă „clasicul” Paris, am pregătit pentru tine o listă cu obiective pe care nu trebuie să le ratezi în Franța.

Stațiunea Chamonix

Cu peisajele sălbatice care-ți taie răsuflarea, stațiunea Chamonix ete amplasată la poalele vârfului Mont-Blanc, pe un ghețar. Cele mai cunoscute pârtii de schi sunt Le Brevent, La Flagere, Les Grands Montets.

Mânăstirea Mont Saint Michel

Aflată în mijlocul unui golf imens, pe o stâncă de granit, mânăstirea se ridică până la o înălțime de 165 de metri. Clădirea-monument este spectaculoasă, fiind un obiectiv de neratat.

Palatul Papilor din Avignon

Situată în Avignon, sudul Franței, Palatul Papilor este cea mai importantă construcție gotică medievală din Europa. În orașul Avignon sunt o mulțime de alte clădiri istorice intrate în patrimoniul UNESCO.

Monoliții din Carnac

Descoperă celebrii monoliți din Carnac, Bretania franceză, o serie de ansambluri ce cuprind de sute de menhire ordonate în șiruri paralele, orientate pe axa mistică est-vest. Pietrele au fost așezate în timpul neoliticului, probabil în jur de 3.300 î.Hr., dar unele pot fi datate ca fiind vechi de 4.500 î.Hr.

Castelul Suscinio

Aflat în apropiere de orașul Sarzeau din zona Morbihan, Castelul Suscinio este o cetate medievală construită în secolul XIII. Edificiul s-a păstrat într-o condiție foarte bună, datorită lucrărilor de restaurare și consolidare efectuate de-a lungul timpului.

Descoperă mai multe despre cultura franceză și pregătește-ți excursia în această țară cu ajutorul Cursului de Franceză pentru începători, disponibil aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *