S-a intamplat azi

Pe 26 aprilie sarbatorim Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale

descărcare

In fiecare an, la data de 26 aprilie sarbatorim Ziua mondiala a Proprietatii Intelectuale. Aceasta zi reprezinta un prilej de a promova rolul proprietatii intelectuale in incurajarea inovatiei si creativitatii.

Acest eveniment a fost instituit de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale. Ziua de 26 aprilie a fost aleasa in stransa legatura cu un alt eveniment din acest aspect social: in anul 1970, la aceeasi data, intra in vigoare Conventia internationala asupra Proprietatii Intelectuale.

Asadar, in aceasta zi sarbatorim nu numai forta enorma a creativitatii umane, ci si drepturile de proprietate intelectuala, care ajuta la alimentarea si canalizarea acestei forte, facand din ea un important motor al dezvoltarii economice, culturale si sociale.

Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (conform denumirii originale din engleza: The World Intellectual Property Organization – WIPO) este una dintre agentiile specializate ale Natiunilor Unite. WIPO a fost creata in anul 1967, cu scopul declarat de a incuraja activitatea creatoare, dar si promovarea proprietatii intelectuale, oriunde in lume.

In prezent, WIPO are 183 de state membre si administreaza 23 de tratate internationale. Aceasta organizatie are sediul mondial in Geneva.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *