Cum sa

Penne cu patru tipuri de brânză

A venit sezonul răcoros, iar bucătăria devine locul în care te simți confortabil, la siguranța și căldură, înconjurat de aromele preferate. Este spaţiul de care ai nevoie atunci când vremea urâtă îți strică buna dispoziție și te face să te simți nostalgic la amintirile de astă vară. Și ce ar putea fi mai bun în acest cadru intim decât o mâncare savuroasă, cu arome mediteraneene și totuși sățioasă, în care aromele brânzeturilor se împletesc pentru un rezultat unic.

Astăzi îţi prezentăm o reţetă ușoară şi savuroasă: penne cu patru tipuri de brânză.

Ai nevoie de:

400 g penne

1 l de smântână dulce

150 g mozzarella rasa

200 g caşcaval ras clasic

100 g brânză rasă

50 g gorgonzola marunţită

1 lingură de unt

sare

piper alb

Fierbe pastele al dente, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

Pune untul într-o tigaie şi, când începe sa sfârâie, adaugă smântâna. Așteaptă ca cele două ingrediente să creeze un sos delicios, iar acesta să dea în fiert. După aceea, e momentul să adaugi brânzeturile rase şi să amesteci sosul cu o lingura de lemn, până la îngroșare. Textura trebuie să fie cremoasă. daugă piper și sare, doar dacă este nevoie.

Scurge pastele de apă şi toarnă-le peste sosul proaspăt. Pune tigaia pe foc încă un minut, amestecând până când toate pastele sunt acoperite și sosul este distribuit uniform.

Savurează imediat și nu uita să descoperi noi rețete aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *