Articole Eurocor

Pregatiti pentru Android N? Iata tot ce trebuie sa stiti!

Google ne-a surprins pe toti pe data de 9 martie, atunci cand a lansat preview-ului noii versiuni a sistemului de operare Android. Android N este disponibil momentan doar pentru dezvoltatori.

De ce cu totii am fost mirati de aceasta miscare din partea companiei din Mountain View?

Inainte de 9 martie nu existase nicio stire sau nicio instiintare ca acest lucru urmeaza sa se intample. Mai mult decat atat, versiunea 6.0 de Android, cunoscuta sub numele de Marshmallow, inca nu este instalata pe un numar foate mare de dispozitive mobile. Android Lollipop este in prezent cea mai populara versiune a sistemului de operare.

Ce va aduce nou Android N?

  • Posibilitatea de a avea mai multe aplicatii care sa ruleze simultan pe ecranul dispozitivului mobil (multi-window suport);
  • Lansarea suportului Freeform mode, ce va permite utilizatorului sa deschida aplicatii in ferestre individuale, care apoi sa fie redimensionate si mutate oriunde pe ecran;
  • Posibilitatea de a raspunde direct din notificare, fara a mai fi nevoit sa intri in aplicatia propriu-zisa (direct reply notifications);
  • Un meniu rapid al setarilor imbunatatit;
  • Lansarea Doze Mode 2.0, care eficientizeaza consumul de energie atunci cand telefonul nu este folosit;
  • Material Design, care influenteaza felul in care sunt afisate si cum functioneaza aplicatiile, va primi un update;
  • Suport pentru Java 8.

Cum poti sa primesti preview-ul pentru Android N?

Pentru a beneficia de developers preview trebuie sa ai la dispozitie unul din dispozitivele mobile compatibile (unele din modelele Nexus). Apoi te poti inscrie in Android Beta Program si vei primi preview-urile spre testare automat.

Alte detalii importante

  • Data lansarii – Nu a fost anuntata o data oficiala a lansarii, dar este asteptat un update in acest sens in luna mai, in cadrul Google I/O 2016. Cel mai probabil, Android N va fi disponibil tuturor utilizatorilor incepand cu luna octombrie a acestui an.
  • Numele – Android si-a obisnuit utilizatorii sa foloseasca nume de dulciuri pentru a boteza fiecare noua aparitie . Momentan, Google nu a anuntat nimic in acest sens, de aceea numele sub care e cunoscuta versiunea 7.0 este simplu N.

Daca te atrage domeniul informaticii si vrei sa devii un bun programator, inscrie-te la cursul de Initiere in Programare! Poti sa fii chiar tu unul dintre cei care va scrie codul urmatoarei versiuni de Android!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *