Cum sa

Pui chinezesc picant – o cină delicioasă în numai 30 de minute

Descoperă mai jos cum să gătești o cină delicioasă în numai 30 de minute, o idee perfectă într-o zi lungă, în care ai stat la birou peste program.

Aripioare de pui în stil chinezesc

Ingrediente

6 aripi de pui

2 lingurițe sos de soia

14 ardei iuți uscați

1/2 linguriță sare

piper Sichuan

150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prăjit

10-15 arahide crude

Preparare

Tăiem aripioarele de pui în bucăți mici, le stropim cu 2 lingurițe de sos de soia, dăm un praf de sare și le lasăm la frigider pentru 10-15 de minute.
Încingem ulei de arahide într-o tigaie normală sau wok și adăugam boabe de piper Sichuan. Adăugăm ardeii întregi, astfel încât aroma lor să se răspândească în ulei. Ardeii vor căpăta o culoare maro foarte rapid (în câteva secunde). Acum este timpul să-i scoatem din tigaie și să adaugăm amestecul din frigider. Deși pare mult ardei, la cantitatea de pui utilizată gustul va fi mediu-iute.
Aripioarele se prăjesc bine în ulei. După ce s-au rumenit, dar nu sunt gătite complet, se adaugă ardeiul și piperul scos mai devreme din tigaie. Aproape de final, adăugăm și arahidele crude, amestecând viguros. Mai lăsăm pe foc preț de 1 minut până se prăjesc și arahidele.

Scoatem tot amestecul format pe servețele de hârtie, pentru a elimina surplusul de ulei.

Dacă vrei să te răsfeți sau să-ți impresionezi oaspeții, poți servi aripioarele în coșulete de răchită sau bambus pe care le tapetezi cu șervețele de hârtie.

Poftă bună!

Descoperă secretele bucătăriei și inițiază-te în tainele artei culinare aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *