cursuri eurocor

Reguli de aur în realizarea decoraţiunilor interioare

design interior

Ce înseamnă o decoraţiune interioară reuşită?

Este o decoraţiune interioară complexă, cu elemente din materiale şi culori diferite, cu multe pânze, perdele, canapele, covoare etc. Cu elemente multiple care se îmbină într-o armonie deplină. Şi cu un iluminat pe măsură. Iluminatul joacă un rol esenţial. Sistemele de iluminat pot fi plasate în spatele mobilierului astfel încât să-l pună în evidenţă, să-i dea volum şi să-l facă remarcat încă din momentul în care cineva intră în încăpere.

Ce elemente constituie punctul de plecare în decorarea unui apartament?

Decorarea interioară a unui apartament porneşte adeseori de la un element de bază. Poate fi vorba de o mobilă sau de un tablou, de un covor sau de orice alt element existent în zonă, de exemplu un şemineu. Orice element poate constitui punctul de plecare şi odată ales el va contribui la definirea decoraţiunilor finale.

Există vreo regulă ca să mergem la sigur în realizarea decoraţiunilor interioare?

O regulă de aur este să fim atenţi la lumină. Să înţelegem modul în care ea pătrunde în încăpere şi cum luminează feluritele elemente. De multe ori o pictură este plasată pe un perete din spate, peretele care primeşte lumina, ceea ce ne permite să ne imaginăm un degrade pe pereţii perpendiculari. Este recomandat ca aceştia din urmă să fie vopsiţi în alb.

Peretele pe care se află fereastra este în contre-jour şi trebuie de asemenea să fie de culoare albă. Pe el vor fi puse perdele, precum şi alte elemente de decor. Această configuraţie permite crearea unei legături armonioase şi a unei senzaţii de profunzime raportată la culoarea peretelui din spate.

Alte sfaturi pentru reuşita decoraţiunilor interioare

În decoraţiunile interioare un efect deosebit îl au tavanele false. Cofragele tavanelor false pot integra spoturi care asigură felurite direcţionări ale luminii. Putem să luminăm mai puternic un obiect, de exemplu un tablou, scoţându-l în evidenţă şi dând senzaţia de volum.

Vrei să dobândeşti simţul unui grafician, imaginaţia unui designer, ochiul unui fotograf şi sufletul unui artist?

Înscriete-te la cursurile de Design interior. 

Fă acum primul pas: descarcă o Lecţie Demonstrativă Gratuită şi răsfoieşte online aceste cursuri.

În plus, dacă descarci o Lecţie Demonstrativă Gratuită eşti înscris automat în promoţia curentă şi poţi câştiga un smartphone Samsung Galaxy S7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *