Cum sa

Reguli de care trebuie să ții cont atunci când gătești cu vin

La o simplă căutare pe internet o să găsești mii de rețete în care se folosește vin. Fie că vobim de o marinadă delicioasă pentru un preparat perfect la grătar, fie că vorbim de un sos sau o reducție, există câteva reguli de care trebuie să ținem cont pentru a obține un preparat perfect.

În primul rând, este foarte important ca vinul și preparatul să se completeze reciproc, respectând personalitățile fiecăruia. Astfel, un vin ales corect va potența calitățile unui meniu la care ai muncit din greu.

Câteva reguli simple pentru a folosi vinul ca ingredient:

– alege un vin de calitate, pe care îl bei cu plăcere. Nu folosi vinuri prea dulci sau prea acre

– vinul pe care îl pui în mâncare este recomandat să fie servit și la masă

– măsoară cu atenție cantitatea de vin folosită. Nu vrei ca aroma băuturii să fie mai puternică decât aroma mâncării

– degustă mâncarea de mai multe ori, în timp ce o prepari. Odată adăugat în preparat, durează puțin până se amestecă aromele și se stabilizează gustul final

– potrivește sortimentul de vin în funcție de culoarea cărnii sau consistența mâncarurilor

– la un preparat tradițional se folosește se folosește un vin care se bea în zona respectivă

– pentru marinare, vinul alb sec este ideal

– pentru a potența aromele vinurilor dulci, poți adăuga miere sau zahăr

– dacă vrei să înlocuiești vinul, alege oțetul din vin sau chiar vinuri non-alcoolice.

 

Cum alegem vinul în funcție de tipul mâncării

Vinul roșu este indicat pentru carnea roșie, ciorba de vită, sosuri roșii sau supe de rădăcinoase. Pentru carnea de pui folosim un vin alb.Vinul alb uscat poate fi folosit pentru pește, fructe de mare, carne de pasăre, carne de porc sau vițel, precum și în sosuri ușoare sau cremoase. Vinurile albe dulci sunt indicate pentru deserturi.

Află mai multe secrete din bucătărie cu ajutorul cursului de Artă Culinară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *