S-a intamplat azi

S-a intamplat pe 6 mai…

Palatul Versailles

1682 – Ludovic al XIV-lea al Frantei isi muta intreaga curte la Versailles. Versailles va deveni sediul oficial al guvernului Frantei.

1791Palatul Luvru din Paris a fost transformat in muzeu.

1856 – S-a nascut psihiatrul austriac Sigmund Freud, intemeietorul (d.1939).

1888 – Victor Babes face primele vaccinari antirabice la Bucuresti.

1889 – Turnul Eiffel este deschis oficial spre vizitare publicului in cadrul expozitiei universale din Paris.

1935 – S-a nascut Tony Blair, prim-ministru al Marii Britanii.

1937 – Aeronava Hindenburg, cel mai mare dirijabil construit vreodata, ia foc in timp ce incerca sa aterizeze la Lakenhurst, New Jersey.

1949Ziua de nastere a informaticii moderne. Maurice Wilkes si o echipa de la Universitatea din Cambridge au executat primul program stocat pe calculatorul EDSAC.

Canalul Manecii

1960 – Peste 20 de milioane de telespectatori s-au uitat la prima nunta regala televizata, cand Printesa Margareta s-a casatorit cu Anthony Armstrong-Jones, la Westminster Abbey.

1961 – S-a nascut actorul american George Cloney.

1990 – „Podul de flori” de peste Prut – prima deschidere a frontierelor dintre Romania si actuala Republica Moldova.

1994 – Inaugurarea oficiala a tunelului de sub Canalul Manecii, considerat de experţi „lucrarea secolului”. Eurotunelul, cu o lungime de 50,3 km, este situat la o adancime cuprinsa intre 25 si 45 de metri sub fundul marii.

Statia Park Pobedi

2001 – Papa Ioan Paul al II-lea devine primul papa care intra intr-o moschee. Evenimentul a avut loc in timpul unei calatorii in Siria.

2003 – A fost inaugurata, la Moscova, statia de metrou din lume aflata la cea mai mare adancime. Statia Park Pobedi (Piaţa Victoriei) este construita la 90 de metri sub pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *