cursuri eurocor

Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă

Alimentația sănătoasă reprezintă unul dintre secretele unei vieți sănătoase. Vă puteți îmbunătăți starea de bine și sănătatea prin menținerea unei diete echilibrate. Ar trebui să consumați alimente care conțin vitamine și minerale. Acestea includ fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele și cel puțin o sursă de proteine.

Schimbarea dietei poate fi dificilă. Dar cheia pentru a nu renunța ușor la adoptarea unei alimentații sănătoase este să începeți cu schimbări mici, ușor de adoptat și de menținut. Aceste schimbări pot fi, de asemenea, benefice dacă aveți boli care pot fi agravate de alimentația nesănătoasă. Simptomele unor afecțiuni precum bolile renale, intoleranța la lactoză sau la gluten se pot ameliora după modificările dietei. Mai jos vă prezentăm câteva sugestii pentru îmbunătățirea alimentației și sănătății.

  • Descoperiți care sunt punctele forte și cele slabe ale alimentației actuale. Mâncați 4-5 pumni de fructe și legume în fiecare zi? Aveți o alimentație bogată în calciu? Mâncați alimente cu un conținut ridicat de fibre și cereale integrale? Dacă da, sunteți pe drumul cel bun! Dacă nu, adăugați mai multe din aceste alimente la dieta zilnică.
  • Pentru a vă urmări ușor alimentația, notați ce mâncați și beți în fiecare zi. Aceste notițe vă vor ajuta să evaluați dieta la fiecare pas. Veți vedea dacă trebuie să mâncați mai multe fructe sau legume, sau dacă va trebui să reduceți aportul anumitor alimente.
  • Consultați un nutriționist. Acesta vă poate ajuta să urmați o dietă corectă, mai ales dacă aveți probleme de sănătate.

Descoperă mai multe sfaturi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *